Cada dia es registra a Manacor un nou cas de violència masclista en àmbit familiar

L’Ajuntament signarà en breu el protocol Viogen, per una valoració policial del nivell de risc de violència de gènere en cada cas

 

Cada dia es registra al municipi de Manacor un nou cas de violència masclista dins el nucli familiar. Unes dades preocupants que ha donat a conèixer avui el servei d’atenció especialitzat que té l’Ajuntament i que actua en conjuntament i en xarxa, amb els dos cossos policials, tant el local com el nacional, els jutjats i diferents entitats socials.

“Tots coneixem les dades de la discriminació que pateixen les dones en quan a oportunitats i salaris a nivell nacional, però aquí també necessitam fer molta feina per evitar la doble victimització de la dona, des de la prevenció i sobretot l’educació a partir de les escoles”, expliquen la regidora d’Igualtat, Carme Gomila i la tècnica municipal, Marga Gelabert.

Per la seva banda el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha anunciat la pròxima signatura del protocol Viogen (elaborat pel Ministeri de l’Interior per millorar la valoració policial del nivell de risc de violència de gènere i la seva seguretat, amb un seguiment de cada cas que, de manera específica, inclou el risc dels nins) amb la Delegació del Govern i el cossos policials per millorar la coordinació en aquest sentit.

“L’administració no pot defugir de la seva corresponsabilitat, en coses com per exemple, la millora de l’enllumenat al municipi i la presència policial perquè una dona que camini el vespre pel carrer no ho hagi de fer amb por”, ha assenyalat Oliver durant la presentació de la primera Fira de les Dones organitzada per l’Ajuntament pel proper 7 de març als voltants del claustre.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad