Madrid es nega a arreglar cap platja ni passeig del municipi afectats pel temporal

La direcció general de Costes avisa a l’Ajuntament que no invertirà en rehabilitar les zones, encara que són de la seva competència

 

Demarcació de Costes, a través de la Delegació de Govern de l’Estat a les illes, ha anunciat que no regenerarà cap platja ni arreglarà cap passeig marítim afectat pel temporal Glòria a les Balears. El que, evidentment, afecta de ple al municipi de Manacor, que veurà com cap dels arenals afectats com el de Porto Cristo o s’Illot o dels passejos de Cales de Mallorca o el de les Coves Blanques de Porto Cristo, tendrà actuació de part del govern estatal.

Segons l’informe tècnic presentat per l’ajuntament de Manacor uns dies després del temporal, els danys provocats per Glòria a la primera línia pujaven a 3,9 milions. Un import que no vol assumir Madrid, que avui ha anunciat als consistoris que Costes és qui té les competències a les zones costaneres de domini públic, i que només pot assumir l’arreglo de passarel·les rompudes, acordonaments, cartelleria, captadors o la demolició total de les estructures espenyades pel temporal, i que puguin suposar un perill. Però en cap cas de la reconstrucció i rehabilitació.

Amb això, llença la pilota a la teulada de l’Ajuntament, que hauria de sol·licitar l’intervenció específica i pagar amb els seus doblers uns projectes que, al cap i a la fi, no estan dins la seva jurisdicció ni competències, com bé diu Demarcació de Costes. A més, només deixa de plaç fins aquest proper divendres per presentar els informes ambientals que sustentin aquestes possibles intervencions municipals. Tampoc no deixa, per exemple, que es regenerin les platges amb arena de dins la mar cap a la platja i tan sols deixa oberta la porta que aquesta es faci mitjançant una espècie de picadís de pedrera.

Demà hi ha convocada una Junta de Seguretat a l’ajuntament de Manacor o està previst tractar el tema, si és possible amb la nova delegada del Govern a les illes, la socialista Aina Calvo. Si no és així, dijous una delegació de la Sala ja tenia prevista una reunió a Palma per altres assumptes, on s’aprofitarà per tractar aquest tema tan important, ara que s’acosta la temporada turística.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad