Mobles manacorins en miniatura viatgen a Eivissa

Estaran un any exposats al Museu Etnogràfic mentre es reforma la sala manacorina

 

Aquest dissabte dia 15 s’ha duit a terme la inauguració de Exposicions 2020, un conjunt de tres mostres del Museu Etnogràfic d’Eivissa–Santa Eulària des Riu: Puget, nissaga d’artistes, Naus a l’horitzó… Corsaris a la mar!, i Moble tradicional balear. Aquesta darrera es tracta d’una col·lecció de 58 peces en miniatura prestada en part pel Museu d’Història de Manacor amb motiu de l’exposició temporal, que durarà tot l’any.

En concret, Moble tradicional balear fa referència a una selecció de mobles en miniatura que reprodueix mobles reals dels segles XIV-XIX i que permet endinsar-se en el moble tradicional i l’evolució de l’ofici de fuster-ebenista a través del llegat dels germans Riera Torres Moreno. Es poden observar exemples de cadires de repòs dels segles XVII i de cadires policromades mallorquines amb seient de boga, del segle XVIII, i també un conjunt de llits, com els d’estil barroc amb capçal de tornejat salomònic i amb acabats de teixit de domàs vermell.

Aquesta col·lecció de mobles va ser realitzada per l’artesà Pedro Sancho i cedida per Perlas Majorica, propietària de la col·lecció, a l’Ajuntament. Actualment la sala del Museu on s’exposaven els mobles ha estat desmuntada per reformes en les instal·lacions. Amb aquesta actuació l’objectiu dels dos museus és generar xarxa i aprofitar els recursos escassos que tenim els museus locals.

La directora del Museu de Mancor, Magdalena Salas, ha visitat la inauguració donada la importància de la fita. Per un costat, per acompanyar les peces i intercanviar bones pràctiques amb la part eivissenca i, per l’altra, perquè la voluntat de tenir peces del Museu de Manacor per part d’altres denota que la feina de catalogació i conservació que s’hi duu a terme és bona.

El Museu Etnogràfic d’Eivissa és un museu creat pel Consell Insular d’Eivissa i inaugurat el 1994 amb la voluntat de recollir el patrimoni cultural – material i immaterial – pitiús. El museu està situat a can Ros, a Santa Eulària des Riu.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad