Manacor compta amb 6.800 arbres en tot el municipi

El nou Pla d’Arbrat que prepara l’ajuntament de Manacor haurà de determinat quines són les espècies més adients a cada espai

 

Actualment a tot el municipi de Manacor hi ha 6.800 arbres censats entre zones verdes i alineacions als carrers. Un número que durant els darrers anys s’ha mantingut més o manco estable, sense créixer massa perquè, en aquests moments i a falta d’una pla específic, la tendència és només a reposar les baixes. Si ha augmentat una mica ha estat perquè els darrers anys s’han incorporat zones noves com els parcs de na Molla o del Molí den Beió.

Segons explica l’Ajuntament es té pensat fer un pla de gestió d’arbrat per determinar exactament quina és l’espècie més adient per a cada zona del poble. “De totes maneres no hi ha espècies inòqües, totes afecten a l’entorn o les persones amb fulles, flors, pol·len…” expliquen. Ara per ara el que s’hauria de plantejar és el canvi d’arbres a l’avinguda del Torrent pels greus problemes que les arrels causen a les voreres, o els fassers de Via Portugal o el parc municipal, per l’elevat cost de manteniment anual (d’uns 200 euros cada arbre).

Quines són però les espècies més comunes al municipi de Manacor?. Majoritària és el pi, ja que és present a les zones de costa i en moltes urbanitzades a l’interior, amb prop de mil exemplars. Després vendrien el Poll blanc, amb més de 500 i les diferents espècies de palmeres (també més de 500), tipuanes i lledoners, cada una amb mig milenar d’exemplars.

Amb el nou Pla d’Arbrat la idea seria analitzar, amb un estudi previ, quines espècies han funcionat millor per d’aquesta forma potenciar-les. Les més ben adaptades seran segurament les autòctones (més baix consum d’aigua, millor adaptació al clima…), amb una feina de reposar baixes, sobretot.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad