‘Dona-li la volta’, el segon mural per la igualtat

Obra de Margalida Vinyes, ha estat inaugurat avui a l’IES Manacor

 

El segon mural per la igualtat ja llueix a una de les parets de l’IES Manacor. L’artista, Margalida Vinyes, que ha comptat amb la col·laboració de Tembo Studio, ha destacat avui dematí la responsabilitat i il·lusió de realitzar una obra contra la violència masclista.

A l’acte hi han intervingut també la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, a més d’una representació de l’equip directiu i de l’equip de coeducació de l’IES Manacor. Per Gomila, el mural “representa, com ho fa el de l’IES Mossèn Alcover i els que vindran, l’esperit de l’Ajuntament de fer del feminisme i la igualtat un eix transversal a les polítiques municipals”. L’IES Manacor ha aprofitat l’ocasió per dur a terme una acció reivindicativa a través de gloses.

 

Igualtat a través de l’educació

 

Quatre murals

En total, s’hauran pintat quatre murals reivindicatius al municipi de Manacor: un el ja fet a l’IES Mossèn Alcover i inaugurat el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la Dona, un a l’IES Manacor pel 8 de març,  Dia Internacional de les Dones, i un a l’IES Porto Cristo pel 17 de maig, Dia Mundial Contra l’Homofòbia i la Transfòbia. A més del pintat per Catalina Julve a la plaça de ses Verdures.

Margalida Vinyes és il·lustradora i dissenyadora gràfica. Ha publicat a editorials nacionals i locals com ara Santillana Educació, Alfaguara o General Clúster, entre d’altres, i ha treballat com a tècnica de comunicació a l’Institut d’Innovació Empresarial del Govern de les Illes Balears. El seu treball ha estat reconegut al catàleg Dones Dissenyadores de Catalunya i Balears i, a més, ha estat guardonada en diversos concursos publicitaris i obtingué el premi a la millor exposició d’il·lustració a Behance Mallorca 2013.

El 2015 s’estrena com a autora amb la novel·la gràfica Catalina, la cuinera de l’Òpera. El 2016 participa en el Women’s International Comic Art Festival a Brussel·les. Finalment, cal apuntar que és autora de la imatge viral Dóna-li la volta, creada per al 8 de març del 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad