‘Dona-li la volta’, el segon mural per la igualtat

Obra de Margalida Vinyes, ha estat inaugurat avui a l’IES Manacor

 

El segon mural per la igualtat ja llueix a una de les parets de l’IES Manacor. L’artista, Margalida Vinyes, que ha comptat amb la col·laboració de Tembo Studio, ha destacat avui dematí la responsabilitat i il·lusió de realitzar una obra contra la violència masclista.

A l’acte hi han intervingut també la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, a més d’una representació de l’equip directiu i de l’equip de coeducació de l’IES Manacor. Per Gomila, el mural “representa, com ho fa el de l’IES Mossèn Alcover i els que vindran, l’esperit de l’Ajuntament de fer del feminisme i la igualtat un eix transversal a les polítiques municipals”. L’IES Manacor ha aprofitat l’ocasió per dur a terme una acció reivindicativa a través de gloses.

 

Igualtat a través de l’educació

 

Quatre murals

En total, s’hauran pintat quatre murals reivindicatius al municipi de Manacor: un el ja fet a l’IES Mossèn Alcover i inaugurat el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la Dona, un a l’IES Manacor pel 8 de març,  Dia Internacional de les Dones, i un a l’IES Porto Cristo pel 17 de maig, Dia Mundial Contra l’Homofòbia i la Transfòbia. A més del pintat per Catalina Julve a la plaça de ses Verdures.

Margalida Vinyes és il·lustradora i dissenyadora gràfica. Ha publicat a editorials nacionals i locals com ara Santillana Educació, Alfaguara o General Clúster, entre d’altres, i ha treballat com a tècnica de comunicació a l’Institut d’Innovació Empresarial del Govern de les Illes Balears. El seu treball ha estat reconegut al catàleg Dones Dissenyadores de Catalunya i Balears i, a més, ha estat guardonada en diversos concursos publicitaris i obtingué el premi a la millor exposició d’il·lustració a Behance Mallorca 2013.

El 2015 s’estrena com a autora amb la novel·la gràfica Catalina, la cuinera de l’Òpera. El 2016 participa en el Women’s International Comic Art Festival a Brussel·les. Finalment, cal apuntar que és autora de la imatge viral Dóna-li la volta, creada per al 8 de març del 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad