Joan Veny, el fotógraf de Manacor i Porto Cristo durant el segle XX

Aquesta setmana, el director de Perlas y Cuevas, Antoni Ferrer Massanet, ens acosta la figura i les imatges del fotógraf manacorí que va retratar millor el municipi de mitjans de segle passat

 

El dimarts 1 de juliol del 2008 moria, a Porto Cristo, Joan Veny Gelabert, després de 94 anys de vida intensa a la que va treure molt de profit. Treballà durant molts anys a la apotecaria de ca’n Servera i també es va dedicar professionalment a la música, tocant el saxo a grups musicals durant el primer boom del turisme i a les Coves del Drach i dels Hams, on tocava el violoncel.

Va ser l’autor del primer plànol de Manacor que es va comercialitzar. Durant l’última part de la seva vida professional va ser empresari del negoci de la pintura.

A part de les ocupacions abans esmentades, Joan Veny deixa un impressionant llegat fotogràfic. Varen ser milers les postals turístiques que el manacorí va fer durant la dècada dels cinquanta i principis del seixanta. Postals que ell mateix, amb l’ajut de la seva dona Catalina Grimalt, realitzava, editava i distribuïa.

Sense cap dubte podem afirmar que Joan Veny va ser el que va fotografiar més i millor el Manacor i el Porto Cristo de la meitat del segle XX.

 

Fotos de Joan Veny del Fons Rafel Ferrer Massanet – Revista Perlas y Cuevas Arxiu Municipal de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad