La meitat dels usuaris de l’alberg provenen de la construcció i l’hoteleria

Quasi un 14% tenen menys de 30 anys. Augmenten les dones que demanen ajuda

 

L’alberg per a persones sense sostre que gestiona la Fundació Trobada al passeig Ferrocarril de Manacor, acaba de presentar la seva memòria anual on detalla l’ocupació de l’edifici durant 2019, les pernoctacions o la relació per edat i sexe dels usuaris. D’aquesta recopil·lació sen pot extreure una dada interessant, que diu que, mentre l’any 2018 els usuaris procedents dels sectors laborals de l’hoteleria i la construcció suposaven tan sols un 3,75% del total, el 2019 ja suposen més del 50%.

Clicant aquí podeu consultar la memòria completa.

També es desprèn de l’estudi estadístic que ha anat creixent el número de dones que demanen acollida a l’alberg, així com el percentatge de menors de 30 anys que demanen ingrés, que se situa ja prop del 14%. La mitjana de dies de permanència de curta estada (fins a dos mesos) a l’alberg de Manacor està ara en prop de 23. Mentre que els de llarga durada hi són més de 176 dies seguits de promig.

Les principals causes d’aquest temps prolongat són:

-Pobresa econòmica extrema: ingressos insuficients per a cobrir les necessitats
bàsiques
-Fortes dificultats per a l’accés a l’ocupació ( manca de formació, manca
d’habilitats, edat avançada…)
-Manca de suport social i familiar
-Manca de salut o de capacitat psicofísica
-Addiccions
-Aturats de llarga durada
-Població estrangera indocumentada

“Com a principal activitat de la Fundació ha seguit acollint a persones en mancança de feina, família i sostre que han ocupat la totalitat de les 25 places gairebé tot l’any. La novetat d’aquest exercici ha estat l’increment de percentatge de dones respecte a l’any anterior i la llista d’espera que, amb alts i baixos, roman oberta de forma permanent”, concreta la Fundació Trobada.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad