El PP diu que la tarifa reduïda del fems oculta una pujada del rebut

Pel Partit Popular de Manacor tots són impediments per aconseguir que el ciutadà aconsegueixi la baixada en el preu

 

El Partit Popular de Manacor ha criticat la implantació del nou sistema de recollida selectiva a tot el terme municipal que està implantant l’Ajuntament: “El temps ha demostrat el vertader objectiu d’aquesta mesura: impedir que la majoria dels ciutadans gaudeixin el 2020 del tan anunciat descompte per reciclar correctament. Una senzilla comparativa serveix per observar que la reducció en la tarifa, que amb tanta vehemència intenta ‘vendre’ l’equip de govern, no és més que una farsa i un augment de la taxa del fems per a la majoria de ciutadans”, diu el partit conservador.

Segons el PP, hi ha quatre entrebancs per impedir que els ciutadans puguin aconseguir la reducció:

 1. Esbrinar si el seu habitatge pertany a una zona on es farà porta per porta o hauran de dipositar els fems a contenidors de recollida selectiva.

2. Si han d’utilitzar contenidors: entrar a la pàgina web de l’Ajuntament, imprimir una sol•licitud per obtenir una targeta personal i després anar a presentar-la al Registre d’entrada. Aquesta targeta només servirà per als contenidors de fracció orgànica i s’hauran de fer un mínim de 52 dipòsits a l’any.

3. Si al seu domicili està implantat el sistema de recollida porta per porta, utilitzaran uns poals diferenciats segons la fracció, que es trauran segons el dia de la setmana.

4. Entrar a la pàgina web de l’Ajuntament per imprimir i emplenar una sol•licitud per l’aplicació de la tarifa reduïda, que hauran de presentar al Registre d’entrada. El termini per sol•licitar aquesta tarifa reduïda ha començat dia 29 de gener i acaba dia 1 de març.

Per tant, aquest govern només dóna 1 mes per poder aconseguir una reducció econòmica per fer el reciclatge correctament, en cas contrari veuran el seu rebut incrementat un 21%, encara que també reciclin correctament.

 

 

 I es fan una serie de preguntes:

Arribat aquest punt, i havent visitat la pàgina web a la que ens remet l’equip de govern, ens sorgeixen infinites preguntes més:

Només s’aplicarà la tarifa reduïda segons la recollida de la fracció orgànica, per tant per aquest equip de govern no tenen gens d’importància la resta de fraccions de la recollida selectiva (vidre, paper, envasos…).

I si es té una segona residència on es passa part de l’any… S’aplicarà la tarifa reduïda a totes les propietats que tengui el sol·licitant?

Els veïnats de foravila, els disseminats, tendran contenidors adjudicats per poder gaudir també de la reducció de la tarifa?

 Per què hi ha un temps determinat per adherir-se al pla? Una persona que s’estableixi al municipi, o s’independitzi en el mes d’abril ja no tendrà opció?

Utilitzar l’orgànic com a menjar per a animals domèstics (cavalls, cans, gallines…) s’entendrà com a compostatge o s’ha de tenir un compostador tot i no haver-lo de menester?

Quan s’aplicaran reduccions en la resta de fraccions? Per què no s’aplica ja?

“És evident la flagrant falta d’informació a la ciutadania. Hi ha sectors, com la gent major, a la qual no li ha arribat el missatge que es vol fer arribar. O no l’ha entès per falta d’informació”, assenyala la portaveu popular, Maria Antònia Sansó.

“Trobam a faltar més campanyes específiques en premsa, una línia telefònica temporal per atendre dubtes, porta a porta informativa amb especial esment als majors (ajudant-los també a emplenar el formulari), paradetes informatives a zones transitades com el mercat dels dilluns o sa Bassa els dissabtes per informar i resoldre dubtes. Fa la impressió que l’equip de govern no té massa interès en què els ciutadans coneguin els detalls, i s’apuntin, a un dels plans més rellevants dels darrers temps”.

Així mateix consideren que “A més, el govern municipal ha manipulat una bona eina per aplicar les seves polítiques d’augment de tributs. La recollida fraccionada s’havia d’implementar, i ens felicitem perquè es faci. L’eina per fer-ho estava preparada d’ençà de la passada legislatura, però aquest equip de govern l’ha manipulada a la seva conveniència per acabar apujant imposts. La implementació s’està fent de forma molt lenta i sembla fruit de la improvisació permanent. Encara no han arribat tots els contenidors d’orgànica necessaris, ni tampoc la maquinària que s’ha de menester. La deixalleria mòbil s’anuncià un mes més tard del que estava previst…”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad