La Costa den Blau només tendrà un carril de circulació

L’Ajuntament ja fa feina per dur endavant el projecte de la primera línia de Porto Cristo aquesta legislatura

 

Tècnics de l’ajuntament de Manacor ja fan feina en el projecte de peatonalització de la primera línia de Porto Cristo, el que passa per eixamplar l’espai per a vianants de la Costa den Blau, deixant només un dels dos carrils de circulació per evitar molèsties de fums i renous provocats, sobretot pels busos que han de pujar l’empinada pendent de davant la platja.

La Costa d’en Blau de Porto Cristo (oficialment carrer den Bordils) és potser carrer més emblemàtic del poble. El punt més alt des d’on s’entreveu la platja i bona part del port. Un lloc privilegiat que no obstant això compta amb incovenients com que molts de vehicles, sobretot pesants, hagin escurçar les marxes. En concret es tracta d’una acció que pretén eliminar el sentit de pujada de la costa, una mesura que des del consistori defensen com un pas endavant valent perquè tant veïns com visitants puguin guanyar en qualitat de vida i valor ambiental.

Busos elèctrics

El que s’estudia en aquests moments és si el carril que quedi pugui ser una mica més ample del que és habitual per si, en qualque ocasió s’haguessin de creuar dos autocars. L’Ajuntament el que no vol és impedir que es dugui a terme amb normalitat la nova ruta de busos prevista dins el nou Pla de Trasports del Govern, que contempla un bus elèctric entre Porto Cristo i Cala Bona cada vint minuts, el que implicaria, en qualque moment, que fossin els únics amb permís per fer el camí de pujada de la costa.

I és que sobretot durant els mesos d’estiu són freqüents els problemes tant d’autocars com de camions pesats per poder pujar la Costa d’en Blau, el que provoca petites retencions per als altres cotxes, que fan mans i mànigues per pujar-la d’una tirada.
Això provoca que tant les finques del carrer que donen a la mar com les terrasses, establiments i hotels de la primera línia quedin afectats pel trànsit, oferint una imatge desagradable d’olors i fums.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad