El BBVA torna a posar a la venda el solar de Majorica

Ho fa sense que surti ni el seu nom ni el de Haya, la seva immobiliària associada

 

El BBVA, banc propietari de l’antic solar que va ocupar Perlas Majorica fins 2006, ha tornat a col·locar uns misteriosos cartells amb un número de telèfon y les paraules ‘Se Vende’. No hi ha ni menció a l’entitat bancària ni a la seva nova immobiliària, Haya, encarregada de vendre aquests tipus de propietats. A més, si un cerca el número en qüestió pot veure que, efectivament, té relació directa amb el BBVA, però costa trobar-ne una referència descriptiva.

Finalment al portal de Haya podem comprovar que surten a la venda dos solars, de 5.277 m² i 9.534 m² (xapats per un carrer que aniria pel mig del que ara és el solar i que està grafiat al nou Pla General) per un valor de 635.900 euros, molt per davall de la primera oferta que va treure el banc pel febrer de 2018.

Surten a la venda dos solars per quasi dos milions d’euros menys que fa dos anys

La darrera vegada que el banc, a través en aquest cas de la immobiliària Anida, va voler vendre el solar, va ser fa una mica més de dos anys per 2.505.600 euros. I això malgrat que els polèmics terrenys, encara estaven pendents de l’última fase de neteja després de ser declarats com a espai contaminat per la conselleria de Medi Ambient, a conseqüència de dècades de producció i tractaments químics.

La immobiliària Haya torna a oferir ara la parcel·la, que ocupa una illa completa entre Via Majorica i el carrer Ebre, de 14. 812 metres quadrats, amb una edificabilitat per a ús residencial estimada de 33.985 metres quadrats i de 11.280 per a ús comercial. Això sense comptar la zona propietat de l’ajuntament de Manacor, on encara queden en peu tant el primer edifici fabril de Perlas Majorica, datat de principis de segle XX, com la casa particular del seu director més conegut, Pedro Riche.

 

Curiosament, el solar val menys ara que està descontaminat

 

Després de més d’una dècada d’esperes i enfrontaments judicials entre la primera propietat immobiliària i l’ajuntament de Manacor primer per una qüestió d’altures màximes; i entre Majorica i ANIDA després per saber qui havia de córrer amb les despeses i les tasques de descontaminació de la terra, fa un any que el conflicte es va solucionar.

La història posterior a la demolició de la fàbrica de Majorica, el 2006, fou un cúmul de despropòsits. El solar va ser adquirit fa més d’una dècada per la promotora Hospitalet de Desarrollo, que al principi va projectar la construcció de 273 pisos. Un poc més tard i després d’un enfrontament amb el consistori per la superfície permesa per les normes municipals, el 2008, el mateix Ajuntament va notificar la intenció de la promotora de convertir aquests habitatges en 550 pisos de protecció oficial (HPO) acollint-se a la Llei Carbonero.

La cosa es va torçar definitivament quan la conselleria de Medi Ambient va declarar el solar de Majorica com a sòl contaminat, sent la primera vegada en la història que el Govern acotava així uns terrenys a les Balears. El que va acabar amb l’acord de Hospitalet de Desarrollo amb el BBVA, que es va quedar definitivament el solar.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad