Ni els tassons van al vidre ni els pots s’han de fer nets

Què va exactament a cada contenidor de reciclatge?

 

Amb l’arribada a les nostres vides del nou contenidor marró on hi va la matèria orgànica (restes de menjar i torcaboques), ens hem demanat què és exactament el que hi va dins cada un d’ells més enllà del que ja sabem… perquè hi sol hacer errors comuns que es podrien evitar fàcilment si tenim les coses clares.

Per exemple, dins el contenidor blau del paper i cartró, a part d’allò evident, no hi podem tirar els brics de llets o sucs, ja que duen una part plastificada. Tampoc paper d’alumini. Dins el verd del vidre (a lo millor el més problemàtic), no hi hem de llançar ni miralls, ni tassons, ni plats, ni copes, ja que tenen un punt de fussió massa elevat pel reciclatge. Tampoc hi van ni els fluorescents ni les bombetes o el vidres plans. I una cosa important: els pots de vidre o les botelles (sense tap) les hi podem tirar sense fer-les netes, ja que es aigua tudada, tammateix després es passen per aigua a la planta de reciclatge.

Dins els marrons idò, sí que hi poden anar els restes més sòlids de les menjades però no en canvi els líquids; sí les restes del cafè o les infusions, però no ni la pols d’agranar la casa, ni llosques ni cendres. Tampoc cap tipus d’oli. Per aquestes coses hi ha la deixalleria mòbil implantada recentment per la regidoria de Medi Ambient.

Aquí hi ha més visualment el que es pot tirar o no a cada contenidor de reciclatge:

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad