La retirada de les palmeres del ‘colesterol’ “no és prioritària”

Ho decidirà el futur Pla d’Arbrat de Manacor que ha de planificar la zonificació d’arbres a tot el municipi “a molts anys vista”

 

L’ajuntament de Manacor no contempla de moment la retirada de les palmeres del passeig Ferrocarril (comunment denominat del ‘colesterol’). De fet, fonts municipals consultades per aquesta revista apunten a que “no és una qüestió prioritària”. “És un tema que ho ha de marcar el futur Pla d’Arbrat i que ha de planificar Manacor a molts anys vista. No és ni urgent ni prioritari“. Segons el consistori abans hi ha “moltes feines més urgents, com repostar les baixes (d’arbres) a tot el municipi, l’avinguda del Torrent, les palmeres de Via Portugal etc.”

Les palmeres foren sembrades entre 1991 i 1992 durant la reforma a trams de la via circumvalatòria, que va començar per l’avinguda del Parc i va acabar a la plaça Ebanista després d’anys de reclamacions ciutadanas. Des d’aquells moments l’Ajuntament s’ha plantejat en algunes ocasions llevar aquesta espècie, no massa comú en els jardins i places mallorquines.

La darrera vegada va ser quan el Govern va tantejar la possibilitat de fer tornar el tren per dins el poble, un ferrocarril elèctric que, com que havia de menester catenària, suposava eliminar bona part de palmeres per evitar incidents. Però en cap d’aquestes ocasions ha anat més enllà d’una simple idea.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad