El cineasta d’ascendència manacorina Rafael Cortés adaptarà ‘Dins el darrer blau’

El fill del mític cantant de ‘Los 5 del Este’ dirigirà l’adaptació de la premiada novel·la de Carme Riera

 

El cineasta Rafael Cortés, fill del cantant manacorí del grup Los 5 del Este (un conjunt molt conegut a l’illa a la dècada dels seixanta), debutarà en la direcció de llargmetratges amb una adaptació molt especial. Inventor Films ha adquirit els drets de la novel·la històrica de Carme Riera Dins el darrer blau, la primera obra en català a guanyar el Premi Nacional de Narrativa.

Es tracta d’una història d’època ambientada a la Mallorca de segle XVII, on l’amor i els conflictes familiars es mesclen dins un terrible episodi històric de fons: la persecució i execució de les famílies jueves a mans de la Santa Inquisició.

Aquest serà el debut dins aquest camp del guardonat Cortés: “Dins el darrer blau té una història èpica emocional amb la qual tots podem relacionar-nos, ja que s’enfoca en la psique humana en relació amb la por, l’amor i el desig de llibertat”. “Carme Riera ha creat una obra mestra literària, recreant la vida dels jueus mallorquins durant l’època de la Inquisició espanyola al segle XVII. Estam entusiasmats i honrats de donar vida a aquesta història“.

 

Portada de l’edició especial del 25è aniversari de la novel·la

 

La cofundadora d’Inventor Films, Danielle Turkov, ha afegit que “aquesta història explica la veritat a través de la ficció, on els actes de fe són rescatats pel desig del poder suprem. A través d’aquest drama històric èpic, aprenem més sobre la societat i humanitat d’avui i d’ahir “.

Aquesta aventura neix en el moment en què el pare de Rafael Cortés, va descobrir Dins el darrer blau fa dotze anys, i li va recomanar que el llegís. “Se centra en els conversos jueus dels quals en som descendent directe“, diu Cortés que sosté que es mantindrà fidel als esdeveniments històrics, filtrats pels punts de vista dels protagonistes, “de les emocions dels personatges i com es relacionen i reaccionen al conflicte”.

Segons recorda la productora, s’ha dedicat infinitat d’hores a investigar documents sobre la Inquisició i el director assegura que tractarà els esdeveniments històrics amb el rigor que mereixen.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad