Nou material didàctic per conèixer Mossèn Alcover

Ajuntament i Institució Pública presenten una edició més de la Setmana Alcover

 

La Setmana Alcover ja torna a ser aquí. La Institució Pública que du el seu nom torna a celebrar actes i conferències al voltant de dia 2 de febrer, la data de naixement del canonge manacorí. Així, del 27 al 2 de febrer es duran a terme una sèrie d’activitats culturals per commemorar la figura d’Antoni Maria Alcover i Sureda, escriptor, eclesiàstic, arquitecte, periodista, lingüística i folklorista, autor del Diccionari català-valencià-balear i del recull Aplec de rondalles mallorquines d’en Jordi des Racó.

Les activitats començaran el dilluns dia 27 de gener a les 20 hores amb l’acte inaugural i la presentació de La calaixera d’Alcover, un nou material didàctic creat i dissenyat per un equip de docents, amb l’objectiu de difondre la seva figura en tots els seus vessants. Per altra banda, les activitats clouran oficialment dia 2 de febrer a les 11 hores amb l’ofrena floral a l’obelisc del passeig na Camel·la.

Amb tot, es durà a terme una activitat més que s’ha inclòs dins el programa conjunt. Es tracta de l’acte d’homenatge a la figura d’Antoni Maria Alcover que tindrà lloc a l’IES Mossèn Alcover dijous dia 6 de febrer a les 10,30 h. El programa d’activitats ofereix de tallers a presentacions, passant per una visita dramatitzada a l’espai museogràfic de la Institució Alcover o la XVI Marató de rondalles, que es durà a terme el divendres 31 de gener.

Bàrbara Sagrera, directora de la Institució, ha volgut destacar que “intentam oferir actes que interpel·lin a col·lectius i interessos diferents, generant activitats per infants i majors, amb temes més centrats en la investigació d’Alcover i d’altres més lúdics”. Per la seva banda, Mateu Marcé, regidor de Cultura, ha exposat que “l’Ajuntament no es pot posar de perfil amb la difusió d’un dels personatges més importants i centrals pel que fa a la llengua i cultura catalanes”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad