Nou material didàctic per conèixer Mossèn Alcover

Ajuntament i Institució Pública presenten una edició més de la Setmana Alcover

 

La Setmana Alcover ja torna a ser aquí. La Institució Pública que du el seu nom torna a celebrar actes i conferències al voltant de dia 2 de febrer, la data de naixement del canonge manacorí. Així, del 27 al 2 de febrer es duran a terme una sèrie d’activitats culturals per commemorar la figura d’Antoni Maria Alcover i Sureda, escriptor, eclesiàstic, arquitecte, periodista, lingüística i folklorista, autor del Diccionari català-valencià-balear i del recull Aplec de rondalles mallorquines d’en Jordi des Racó.

Les activitats començaran el dilluns dia 27 de gener a les 20 hores amb l’acte inaugural i la presentació de La calaixera d’Alcover, un nou material didàctic creat i dissenyat per un equip de docents, amb l’objectiu de difondre la seva figura en tots els seus vessants. Per altra banda, les activitats clouran oficialment dia 2 de febrer a les 11 hores amb l’ofrena floral a l’obelisc del passeig na Camel·la.

Amb tot, es durà a terme una activitat més que s’ha inclòs dins el programa conjunt. Es tracta de l’acte d’homenatge a la figura d’Antoni Maria Alcover que tindrà lloc a l’IES Mossèn Alcover dijous dia 6 de febrer a les 10,30 h. El programa d’activitats ofereix de tallers a presentacions, passant per una visita dramatitzada a l’espai museogràfic de la Institució Alcover o la XVI Marató de rondalles, que es durà a terme el divendres 31 de gener.

Bàrbara Sagrera, directora de la Institució, ha volgut destacar que “intentam oferir actes que interpel·lin a col·lectius i interessos diferents, generant activitats per infants i majors, amb temes més centrats en la investigació d’Alcover i d’altres més lúdics”. Per la seva banda, Mateu Marcé, regidor de Cultura, ha exposat que “l’Ajuntament no es pot posar de perfil amb la difusió d’un dels personatges més importants i centrals pel que fa a la llengua i cultura catalanes”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad