El rector es mulla i opina sobre la sentència catalana

El rector de Manacor, Toni Amorós, s’ha mullat i ha reflexionat a les xarxes socials sobre la sentència dictada pel poder judicial en el conflicte català. Unes paraules interessant i més venint d’un dels representants (en aquest cas eclesiàstic) del poble, que no han caigut bé a tothom tot i els arguments ennumerats. Això és el que Amorós ha penjat al seu mur de Facebook:

“El codi penal defineix sedició: Son reos de sedición los que, sin estar comprendidos en el delito de rebelión, se alcen pública y tumultuariamente para impedir, por la fuerza o fuera de las vías legales, la aplicación de las Leyes o a cualquier autoridad, corporación oficial o funcionario público, el legítimo ejercicio de sus funciones o el cumplimiento de sus acuerdos, o de las resoluciones administrativas o judiciales.

1º: Aquests comportaments descrits al codi penal han de ser considerats delictes aquí, a la república de San Marino, la catalana i a la conchinchina. La diferència entre sedició i el dret legítim a la protesta són dues pàgines brillants de la sentència que caldria que llegissiu els que no ho heu fet.

2º: Sempre he sostingut, molt abans de la sentència, i de les resolucions de tribunals extrangers, que confirmen la meva tesi, que no hi havia delicte de rebel.lió. Per tant, no era justificada la presó preventiva.

3º: La mateixa definició del delicte inclou una “o” disjuntiva: ” por la fuerza o fuera de las vias legales”. Aquesta “o” permet perfectament fer una distinció en les penes aplicables. Si ho fa així el Sr. Sànchez, no farà cap malifeta.

4º: Les penes aplicables als que ho han fet només “fuera de las vias legales”, pareix raonable que no siguin similars a les del delicte de violació.”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad