El desviament del torrent du aigua per primera vegada des de 2004

L’obra fou inaugurada pel batle Antoni Pastor i el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, com a solució a la gran torrentada de 1989

 

El desviament del torrent de Sa Cabana, una obra inaugurada l’any 2004, s’ha omplert d’aigua per primera vegada en setze anys. Dia 24 de febrer de 2004 el per aquell temps batle de Manacor, Antoni Pastor, va inaugurar les obres després de més de deu anys d’espera i controvèrsies sobre si era adequat i sobre a quina zona s’havia de dur a terme. El desviament de la riera de sa Cabana fora de casc urbà de la localitat va ser una iniciativa promoguda per majoria de les forces polítiques de moment arran de les greus inundacions que van destrossar la localitat durant l’any 1989.

Segons va anunciar aleshores el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, l’actuació va consistir en la construcció d’una llera artificial d’uns cinc quilòmetres de longitud, amb capacitat per a un cabal de 41 metres cúbics per segon a la desembocadura i de 89,8 m3/seg. en el tram final, el que permet desviar les aigües de l’avinguda des Torrent i allunyar-les de la zona poblacional.

La conselleria de Medi Ambient del Govern va haver de pagar 1,3 milions d’euros a unes 90 persones per les expropiacions dels terrenys afectats. La gran majoria van estar d’acord amb la quantitat que se’ls abonà, amb alguna excepció que va acabar en litigi o al Jurat Provincial d’Expropiacions. Els expedients de pagament es van acabar de tancar durant els primers mesos de 2006.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad