El retrat del rei Felip VI desapareix de la sala de plens de Manacor

Part i Banda

L’equip de govern de l’ajuntament de Manacor (Més-Esquerra, PSOE, Podemos) va despenjar ahir el retrat del rei Felip VI de la sala de plens per rebre la visita de la colla de dimonis. És a dir, que el Dimoni Gros no va poder compartir presidència de la Sala amb el monarca espanyol. Segons les explicacions donades per alguns dels presents, el retrat fou retirat “perquè només és obligatori que hi sigui quan s’hi celebrin plenaris municipals”, que és quan la llei estatal marca que hi hagi una imatge del borbó present i visible mentre es desenvolupi l’acte oficial.

Amb la qual cosa alguns fins i tot han pensat, amb certa ironia, en anar reduïnt el retrat fins a la mínima expressió, fins a la mida d’un segell. O bé despenjar-lo de per vida. De fet pel gener de 2016, l’ajuntament de Torredenbarra (a Tarragona) va canviar-ho per una foto tamany carnet, que va ser denunciada per l’Advocacia de l’Estat.

El fet que no hi hagués la imatge de Felip VI però, no va semblar ni molestar ni molt manco sulfurar a cap regidor ni membre de l’oposició que, o bé no s’hi van fixar, o bé van fer de no veure la malifeta, en un dia més donat als selfies propagandístics amb els dimonis i el baciner, que a començar altres debats polítics més terrenals.

Cal recordar que pel juny de 2014, quan Felip de borbó va succeïr sonpare, es va donar a triar als ajuntament distintes mides de retrats per penjar a despatxos i sales de plens, i si els volien d’ell totsol o bé acompanyat de la reina Letizia.

 

La Sala, un dia normal, amb el retrat penjat
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad