Més de 300 alumnes d’institut rebran tallers contra les agressions sexistes

Estudiants de 4rt d’ESO i 1er i 2on de Batxillerat rebran tallers de prevenció d’agressions sexistes en els espais d’oci dins el curs 2019-2020

 

Des de la delegació d’Igualtat de l’ajuntament de Manacor s’ha aprofitat l’arribada de les festes de Nadal i Sant Antoni per realitzar tallers formatius a diferents centres educatius per prevenir les agressions sexistes en els espais d’oci. Es tracta de la campanya No i Punt!, de la Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca, a la qual l’Ajuntament està adherit. Consisteix en diferents formacions destinades a joves en edat adolescent per tal de prevenir les agressions sexuals en espais d’oci, i fomentar que tothom pugui gaudir de les festes i de l’espai públic en llibertat.

De moment, es preveu que durant aquest curs un total de 337 alumnes de 4rt d’ESO i de 1er i 2on de batxillerat del municipi de Manacor rebin aquests tallers per part de les tècniques municipals del departament d’Igualtat. Des de setembre fins ara, 240 ja l’han rebuda i la valoració és molt positiva. Les treballadores socials coincideixen esmentant que “els tallers ens serveixen perquè elles mateixes visibilitzin moltes situacions que han patit i pateixen als espais d’oci, sobretot nocturn.

Parlam de tocaments no desitjats, de pressió per part d’amics o de la parella a mantenir sexe, etc. Reafirmam la idea que cal treballar en la prevenció des de ben petits perquè no arribem a situacions d’aquest tipus”. A més, des de l’Ajuntament s’ofereix el suport a qualsevol persona que després de rebre la formació vulgui resoldre alguna qüestió o vulgui rebre algun tipus d’atenció.

La regidora d’Igualtat, Carme Gomila, aprofita per animar a tots els centres educatius interessats a dur a terme aquesta activitat i que encara no ho hagin fet, poden adreçar-se a l’ajuntament de Manacor i sol·licitar-la. Finalment, des del Departament d’Igualtat desitgen un Sant Antoni i unes festes lliures d’agressions sexistes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad