L’institut Mossèn Alcover comença els actes del seu 50 aniversari

S’ha presentat el nou logotip que s’utilitzarà pels cinquanta actes previstos

 

Els actes de celebració del primer mig segle de l’institut Mossèn Alcover de Manacor ja estan en marxa. Avui, 15 de gener de 2020 a les 11 hores, s’han iniciat els actes de commemoració del cinquantenari amb la presentació del logotip que presidirà totes les activitats previstes per a la celebració d’aquesta efemèride. El logo ha estat elaborat pels alumnes Pau Parera i Aina M. Gayà, de batxillerat artístic, dirigits pel professor José Antonio Troya. La imatge reprodueix l’actual disseny del centre, però s’hi integra el 50 que recorda els anys d’existència de l’institut (1970-2020).

 

 

Fa ara cinc dècades apareixia publicat al BOE n.213 de 5 de setembre de 1970 el Decret 2471/1970 de 22 d’agost, corresponent a la creació oficial del: “Instituto Nacional de Enseñanza Media mixto de Manacor”. En un primer moment, el centre no tenia un nom específic; va ser  dia 15 de juny de 1973 quan aparegué al BOE núm. 143 la denominació de Mossèn Alcover. L’edifici en el qual es troba actualment data de l’any 1975.

L’aprovació del nou institut es va publicar al BOE pel setembre de 1970

“Per a la celebració dels cinquanta anys del nostre centre hem pensat realitzar cinquanta actes, un per cada un dels anys d’existència, per tal de posar en valor la incidència social i educativa del centre a Manacor i a Mallorca”, explica l’equip docent. “N’hi ha alguns que són els que solem desenvolupar anualment però que enguany es programaran des de la perspectiva del cinquantenari, d’altres són específics per a aquesta fita”, com per exemple la sembra de cinc arbres simbòlics (un per cada dècada d’existència), el fogueró de Sant Antoni, la realització d’una exposició commemorativa (que es durà a terme per l’octubre-novembre amb el suport de l’ajuntament de Manacor), un llibre, taules rodones, l’elaboració d’un vídeo documental a càrrec del professor Domènec Boronat, diversos concerts, etc. al llarg de tot l’any 2020.

“Aquesta és una fita històrica per a la qual volem comptar amb tota la comunitat educativa: professorat i alumnat (tant actuals com del passat), APIMA, personal no docent, Ajuntament i d’altres institucions, per tal que sigui una celebració ben sentida”. “Per això convidam tothom a compartir-la i estam oberts a qualsevol iniciativa individual o col·lectiva que ens pugui acompanyar en aquesta ocasió tan especial per a la història de l’Institut Mossèn Alcover” assenyalen.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad