“Farem tot el possible per no deixar indiferent a ningú”

La promotora manacorina ‘Nohihatemps’ ja té a punt un altre concert per aquest dissabte, 18 de gener, a les 19,30h al Teatre de Manacor. Serà el de Magalí Sare i Sebastià Gris, que presentaran de manera oficial i en exclusiva, el seu disc A boy and A girl, acompanyats del productor David Soler i del co-productor Santi Careta. Parlam amb Gris (que va i ve de Barcelona a Manacor) perquè ens faci cinc cèntims de la proposta musical del duet i què esperen del concert de dissabte.

 

-Com definirieu la música que feis?

El que feim és bàsicament folklore i música de cambra, però allunyant-la del seu habitat natural. L’electrònica, l’experimentació i l’improvització són els tres elements més presents del disc.

-Quins són els propòsits, el missatge d’aquest disc?
Per aquest disc férem una tria de música molt present en la vida i formació dels dos, però a la vegada molt lligada a un sol corrent estètic o a una sola proposta a nivell d’interpretació. El principal propòsit d’aquest disc és qüestionar aquests fonaments, deconstruir-los i replantejar-los a nivell estètic.
-Quines influències creus que són les més properes?
Ara mateix són les que per nosaltres estan al capdavant d’aquesta reproposta estètica. En són exemples artistes com na Joana Gomila i en Sergi Vergés amb el folklore, o Marina Herlop i Tarta Relena amb la música clàssica.
 
-Com va ser guanyar a Udine?
Fou una sorpresa molt agradable! Concursàrem juntament amb nou bandes de diferents punts d’Europa on es parlen llengües minoritàries (ja que aquest és el leitmotiv del Suns Festival, del que Udine n’és la seu), assistírem a vàries xerrades, concerts i coneguérem a gent amb molt talent. Va ser realment inspirador.
 
-Ja es pot viure de la música? 
Has d’anar fent malabars entre classes, concerts com a sideman o sidewoman, encàrrecs, gravacions i el teu projecte personal. Però en el nostre cas amb perseverància i optimisme sí, es pot.
 
-En quins altres projectes estau immersos?
Na Magalí a part del duet que té amb mi, en té un altre amb el contrabaixista Manel Fortià, duet que en breu publicarà el seu primer disc. Al mateix temps és la cantant del disc i projecte Estómac, de la pianista i compositora Clara Peya i soprano del Quartet Mèlt. Pel que fa a mi destacaria el duet que tenc amb el guitarrista Josep Munar i el projecte de Big Band pel qual escric i dirigeixo; ambdós projectes veuràn la llum durant aquest 2020. A part de tot això, cada un de nosaltres té el seu projecte personal per separat, amb el qual na Magalí ja va publicar el seu primer disc en solitari, Cançons d’amor i dimonis.
-Com esperes que serà la resposta manacorina?
Senzillament esperam que n’hi hagi, de resposta, sigui la que sigui!. És un concert d’estrena que ens fa moltíssima il·lusió i farem tot el possible per no deixar indiferent a ningú.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad