L’aigua de Manacor es suministrarà amb energia 100% renovable

La SAM signa un acord amb l’empresa AURA Energia SL

 

La SAM, empresa municipal encarregada de suministrar aigua corrent de la ciutat de Manacor, ha signat un nou contracte amb l’empresa AURA Energia S.L. pel subministrament d’energia elèctrica 100% d’origen renovable. Aquest contracte tendrà una durada de tres anys i proporcionarà energia a tots els seus departaments. Els regidors Cristina Capó i Sebastià Nadal han signat el document com a presidenta i vicepresident de l’organisme respectivament.

La SAM està en plena transició a les energies renovables, i té la determinació de reduir la petjada de carboni de l’empresa per tal de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i millorar l’eficiència com a part dels processos de millora en el seu funcionament, fet que suposarà un significatiu estalvi a la factura energètica de l’empresa. Par tant, a més a més de la contribució a la reducció d’emissions de CO2 amb la compra d’energia elèctrica 100% d’origen renovable, el nou contracte suposarà un important estalvi a la factura elèctrica.

Cal recordar que l’Ajuntament de Manacor es va adherir al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l’Energia. Aquesta iniciativa convida a les ciutats a assumir compromisos polítics i prendre mesures per anticipar-se als efectes inevitables del canvi climàtic i junta mitigació i adaptació del canvi climàtic en un mateix compromís.

En l’actualitat hi ha més de 7.000 municipis signants els quals presenten i desenvolupen plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC). El PAESC materialitza el compromís que ha adquirit l’administració local de reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’augmentar la producció d’energia a partir de fonts renovables i d’augmentar l’eficiència energètica quant al municipi (sector públic, residencial i terciari). Amb aquest nou contracte la SAM contribueix a assolir els objectius marcats pel PAESC de Manacor.

La SAM està compromesa amb la reducció del consum energètic, l’increment de l’eficiència energètica i la transició a les energies renovables. Així, té previstes altres actuacions dins aquest context de descarbonització, com la millora de l’eficiència dels equips (pous, dipòsits, depuradora, aparcaments…), la reducció de la demanda d’aigua (fuites de la xarxa i estalvi en el consum), la implantació de plaques fotovoltaiques, la substitució de la flota de vehicles de la SAM del cicle de l’aigua actualment dièsel per vehicles elèctrics, juntament amb la instal·lació de setze nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad