Son Coletes serà excavat per cercar víctimes del franquisme

El Govern anuncia que Manacor entra per primer cop dins les properes actuacions del Pla de Fosses

 

El Pla de Fosses 2019-2020 presentat aquest dilluns pel Govern preveu actuar per primera vegada al cementiri de Son Coletes de Manacor, a més de a nou localitzacions de vuit municipis de Mallorca i Eivissa, la majoria cementiris, on es realitzaran tasques d’excavació, exhumació i identificació de restes de víctimes de la Guerra Civil. 

Després de l’estudi de viabilitat realitzat el mes d’octubre de 2018, els tècnics van poder localitzar el cementiri vell, damunt del qual es va construir l’actual cementeri de Son Coletes a partir de l’any 1946; aquests indicis van fer possible la hipòtesi que encara restin cossos sota de la nova construcció que podrien ser de represaliats de la guerra civil.

Son Coletes era un petit cementiri obert fora de la ciutat de Manacor per enterrar els morts de la pesta de 1820. Després, pràcticament es va abandonar, ja que els enterraments tenien lloc al cementiri oficial de l’actual parc municipal. No obstant això, es va tornar a utilitzar en els anys de la Guerra Civil i la repressió franquista.

Segons la investigació històrica realitzada per Antoni Tugores, a Son Coletes van tenir lloc enterraments després de nombroses execucions realitzades des de finals d’agost de l’any 1936 i el final de la postguerra. El nombre de víctimes allà va ser de 365 persones identificades, més un nombre indeterminat de persones sense identificar, la majoria civils i alguns militars republicans.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad