La pista de ‘gel’, un sac de problemes

Part i Banda

L’afluència ha superat amb dificultats els 3.000 usuaris, lluny dels 17.000 tiquets repartits

La pista de ‘gel’ o pista ecològica de patinatge instal·lada aquest Nadal a la rambla del Rei en Jaume de Manacor, ha estat i continua essent un autèntic sac de problemes. El que ara volen aprofitar els partits de l’oposició a l’Ajuntament, PP i El Pi, per criticar, durant el proper plenari de dilluns, tant el cost com les nombroses deficiències que ha tingut la instal·lació, amb un contracte de 40.000 euros de cost, que ara està sent revisat pels tècnics.

En primer lloc, l’empresa de Ciudad Real guanyadora del concurs, sembla que no va dur fins a Manacor tot allò que estava pactat inicialment amb l’Ajuntament. I és que a més de col·locar una pista de menors dimensions de les establertes dins les condicions, no es va fer responsable del tancament de la instal·lació ni va posar, com estava previst, la decoració nadalenca ni l’arbre de Nadal central de la pista, que segons fonts municipals estava damunt el contracte.

L’Ajuntament ha hagut de llogar els patins a Palma

Per acabar-ho de fer, l’empresa peninsular tampoc va dur els pertinents patins, indispensables per poder disfrutar del plàstic ecològic, amb la qual cosa el consistori manacorí va haver de llogar-los a darrera hora a una altre responsable especialitzat de Palma.

Totes aquestes dificultats han fet que les àrees de Comerç i Festes hagin congelat de moment, i mai més ben dit, el pagament de la factura de 40.000 euros, esperant a veure que diuen els tècnics vistes les diferències entre el que es va ofertar i el que finalment es va plantar damunt la Rambla.

L’altra conseqüència dels despropòsits ha estat l’assistència real a la pista per part dels veïnats i compradors. Amb les dades finals a la mà, sabem que l’afluència a la pista de patinantge des del 20 de desembre quan es va inaugurar fins el 5 de gener, ha estat de poc més de 3.000 usuaris, molt per davall de les previsions i dels tiquets repartits, que varen esser 17.000 aproximadament.

La pista, més petita de l’esperat, tampoc va venir amb la decoració pactada

I això que curiosament gairebé tots s’exhauriren durant els primers dies, quan els comerços van fer net dels 75 tiquets per barba que l’Ajuntament els va donar (i que en alguns casos va tornar a suministrar). El que vol dir que la majoria de compradors van rebre les entrades però no les feren servir, per manca de temps o de ganes.

Ara aquests dies, representants de El Pi i el PP han anat fent una ronda de preguntes entre els establiments que han repartit aquestes entrades per demanar-lis l’opinió sobre la pista i els possibles problemes que han trobat a l’hora de vendre o repartir els tiquets, a més de l’impacte econòmic que han notat en els seus comerços.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad