El preu del lloguer es dispara a Manacor durant 2019

L’augment ha estat del 14,2% respecte a fa un any, molt superior a la mitjana balear que ha estat del 2%

Trobar una casa o un pis de lloguer a la ciutat o a la zona de costa manacorina, a un preu digne, és quasi missió impossible. Pràcticament no n’hi cap que baixi dels 600 euros mensuals. I la cosa no afluixa. De fet Manacor és el municipi on més ha pujat el lloguer durant el 2019.

En sols un any el preu de l’habitatge llogat ha experimentat un augment del 14,2%, molt superior als números de la mitjana a Balears, on la pujada ha estat del 2%, fins a situar-se en 12,6 euros el metre quadrat (m2), segons el darrer informe de preus del portal Idealista, fet públic avui.

La major caiguda s’ha produït a Marratxí, on els propietaris demanen un 4,4% menys per arrendar els seus habitatges que fa un any, i Andratx (-2,7%). A la part alta, després de Manacor vendria Santa Eulària del Riu, a Eivissa  (12,6%), Inca (5,6%) i Llucmajor (5,3%). 

Eivissa continua sent el municipi més car de les illes, amb 17,4 euros/m2 a el mes, i Inca el més econòmic (8 euros/m2). Palma, per la seva banda se situa en els 11,9 euros / m2 i experimenta una pujada interanual de l’1,3%. A nivell nacional, el preu de l’habitatge de lloguer ha crescut un 4,8% en 2019, deixant el preu per metre quadrat en 10,9 euros mensuals.

Així i tot, en taxa trimestral l’increment se situa només en el 0,4%. El preu puja a totes les autonomies i en gairebé totes les províncies. A Barcelona els preus s’han incrementat un 1,9% el 2019. El metre quadrat s’ha situat en 16,5 euros el metre quadrat, un 1,2% més baix que el màxim històric. Madrid finalitza l’any amb una pujada anual del 4,4%, el que situa el preu del metre quadrat a la capital en 16,1 euros.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad