El documental ‘Margalida’ aconsegueix finançament en quinze dies

Conta la història de Margalida Bover, amant de Salvador Puig Antich, el darrer ajusticiat pel franquisme

En tan sols dues setmanes s’han sobrepassat els 6.000 euros a partir dels quals poder acabar i comercialitzar ‘Margalida’, el documental basat en l’amant de Salvador Puig Antich, el darrer condemnat a pena de mort a l’Espanya franquista, l’any 1974 a la presó Model de Barcelona. “Ja s’ha assolit el mínim de finançament que ens proposàvem, ens hem despert contentíssims”, expliquen els responsables de la productora manacorina Novembre Films.

 

 

Més d’un centenar de col·laboradors

Més d’un centenar de persones ja s’han animat a col·laborar, fent distintes aportacions a la pàgina de crowfunding de Goteo.org. “Les vostres aportacions i els vostres missatges de suport ens donen força i ens animen a continuar, perquè la campanya encara no s’acaba. Volem arribar als 10.000 euros”, reforçen.

El projecte és un documental creatiu que va néixer a partir del misteri d’una cançó clau en la lluita antifranquista dels anys 70 a Espanya, titulada ‘A Margalida’ de Joan Isaac i parla d’una dona desapareguda. En realitat es tracta de Margalida Bover, lluitadora i exregidora de l’ajuntament de Capdepera, va ser l’amant de Salvador Puig Antich, el jove anarquista conegut per ser el darrer condemnat a mort per garrot vil per la dictadura de Franco.

“Ell tenia 24 anys i ella 21. Nosaltres hem anat a la recerca de Margalida, qui ja no està perduda, és a Mallorca i té 66 anys; ha estat molts anys desapareguda però ara vol parlar i fer un viatge físic i emocional amb nosaltres, una espècie de catarsi per tancar ferides i com sol dir ella, concloure el cercle”, concreten Constança Amengual i Francesca Mas, codirectores de la cinta.

Podeu col·laborar en aquest projecte a través d’aquest enllaç:  https://ca.goteo.org/project/margalida

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad