Polèmica entre el Patronat i els Amics de Sant Antoni per ‘calcar’ premis

El Patronat inclou també enguany els concursos de Fotografia, Mostradors i Enramellat de Frontis, reclamats pels Amics

Que el Patronat i els Amics de Sant Antoni no se duen bé no és cap secret, però l’apropament que hi pareixia haver els darrers anys ha près com si fos un fogueró… i novament ha sorgit la polèmica. En aquest cas l’espurna ha estat la convocatòria, per part dels dos col·lectius, de sengles concursos de Fotografia, Mostradors i Enrallellat de Frontis. Els Amics de Sant Antoni reclamen que ells foren els qui iniciaren aquests tres concursos que ara el Patronat s’ha apropiat i vesteix amb profusió. Aquest, no es dóna per al·ludit i acusa als primers de voler quedar-se l’idea en exclusiva, a més d’unir-se a la festa quan ja tot va rodat.

Les versions

La cara visible dels Amics de Sant Antoni, Joan Carralero, diu que els premis “els vam crear nosaltres. Després, en un intent d’aproximació, de les dues entitats vam decidir fer-los junts. Però el Patronat va parèixer que no els hi donava interès i havien anat decaient amb el temps. Per això l’any passat ja li vam dir al Patronat que com que la ‘propietat intel·lectual’ era nostra, els recuperàvem per tornar-los dur al seu lloc”. Carralero entén que “Nosaltres no som ningú per dir al Patronat el que ha de fer o el que no”, però recorda que “els diguérem això és nostre i ho tornarem a fer, i partir d’aquí el Patronat…”.

El baciner del Patronat, Mateo Juan, ha contestat aquests dies a Facebook a tots aquells partidaris dels Amics de Sant Antoni que defensaven l’autoria inicial dels premis, la recuperació per la baixada de participants després de la unió de forces i l’apropiació indeguda: “Que no vos enganin. Aquests premis són dels Amics de Sant Antoni”. “El que no heu d’enganar sou vosaltres”, ha dit Juan, mentre els ha recordat, novament, l’argument pel qual el Patronat va ‘salvar’ la festa quan a no tenia l’interès popular, fa ja trenta anys.

“A nivell personal pens que des del Patronat, s’han anat fent seus els èxits del poble, crec que no dic cap mentida quan dic que els han anat agafant. Hi ha exemples com són la plaça de la Concòrdia o el tema de les camisetes i la imatge corporativa”, pensa Carralero.

Dit això, si el Patronat vol fer els seus premis millor, així qui no participi a uns ho farà als altres, o a tots dos i així el poble hi sortirà guanyant i tendrà més opcions. Nosaltres pensàvem que els premis s’havien de dur al seu lloc. No ha estat fàcil, hi ha hagut molts d’entrebancs per arribar a això, a la Dimoniada (prevista per aquest dissabte a les 18,30 hores a la plaça des Convent)… som la germaneta petita però volem aportar el nostre granet d’arena”, conclou.

Aquestes són les bases d’enguany d’una i altra entitat dels tres concursos:

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad