L’Ajuntament activa una app mòbil per denunciar clots o problemes de fems i llum

Els veïnats podran localitzar la incidència, enviar fotos i un petit comentari de forma anònima

Manacor, a través del Consell de Mallorca i TIC (l’empresa que presta serveis informàtics als ajuntaments), va posar ahir en funcionament una aplicació mòbil per poder denunciar i resoldre totes aquelles incidències que hi pugui haver als carrers del municipi, com per exemple clots, manca d’enllumenat, problemes de fems, trasports o els voluminosos que s’acumulen al voltant de molts contenidors de reciclatge.

Avui el batle de Manacor, Miquel Oliver, el regidor Carles Grimalt i el gerent del Consorci TIC, Miquel Lluís Mestre, han presentat la app titulada ‘El teu Ajuntament’ (disponible per IOS i Android), que farà les funcions que fins ara tenien les xarxes socials a l’ús per una banda, i la del registre d’instàncies, un procés molt més llarg i administratiu. Ara, d’aquesta forma, una vegada descarregada, l’aplicació permetrà, de forma anònima, fer fotos del problema, un petit comentari i fins i tot geolocalitzar amb un sistema de GPS on està la incidència.

Els usuaris també podran saber si el problema està en tràmit o ja resolt

Tota aquesta informació podrà ser enviada pel mòbil directament al consistori, on un o varis funcionaris municipals rebran i tramitaran l’avís, també de forma anònima, i retornaran a l’usuari una informació constant de com i en quin punt està la seva denúncia, si en tràmit o ja resolta. “El que volem és que sigui una eina més de transparència i que es redueixi el bot que hi havia fins ara d’haver de tramitar instàncies venint personalment a l’Ajuntament. I també com un mètode més efectiu i directa inclús que les xarxes socials”, ha dit Oliver.

Al mateix temps l‘aplicació tendrà una secció de notícies municipals i un accés directe a la pàgina web. “La intenció és anar ampliant els seus serveis i les seves possibilitats, com per exemple referenciar ben clarament quina és l’agenda d’actes i activitats organitzades per l’Ajuntament, ja que en tenim moltes i de vegades fins i tot coincideixen sense voler”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad