L’Ajuntament activa una app mòbil per denunciar clots o problemes de fems i llum

Els veïnats podran localitzar la incidència, enviar fotos i un petit comentari de forma anònima

Manacor, a través del Consell de Mallorca i TIC (l’empresa que presta serveis informàtics als ajuntaments), va posar ahir en funcionament una aplicació mòbil per poder denunciar i resoldre totes aquelles incidències que hi pugui haver als carrers del municipi, com per exemple clots, manca d’enllumenat, problemes de fems, trasports o els voluminosos que s’acumulen al voltant de molts contenidors de reciclatge.

Avui el batle de Manacor, Miquel Oliver, el regidor Carles Grimalt i el gerent del Consorci TIC, Miquel Lluís Mestre, han presentat la app titulada ‘El teu Ajuntament’ (disponible per IOS i Android), que farà les funcions que fins ara tenien les xarxes socials a l’ús per una banda, i la del registre d’instàncies, un procés molt més llarg i administratiu. Ara, d’aquesta forma, una vegada descarregada, l’aplicació permetrà, de forma anònima, fer fotos del problema, un petit comentari i fins i tot geolocalitzar amb un sistema de GPS on està la incidència.

Els usuaris també podran saber si el problema està en tràmit o ja resolt

Tota aquesta informació podrà ser enviada pel mòbil directament al consistori, on un o varis funcionaris municipals rebran i tramitaran l’avís, també de forma anònima, i retornaran a l’usuari una informació constant de com i en quin punt està la seva denúncia, si en tràmit o ja resolta. “El que volem és que sigui una eina més de transparència i que es redueixi el bot que hi havia fins ara d’haver de tramitar instàncies venint personalment a l’Ajuntament. I també com un mètode més efectiu i directa inclús que les xarxes socials”, ha dit Oliver.

Al mateix temps l‘aplicació tendrà una secció de notícies municipals i un accés directe a la pàgina web. “La intenció és anar ampliant els seus serveis i les seves possibilitats, com per exemple referenciar ben clarament quina és l’agenda d’actes i activitats organitzades per l’Ajuntament, ja que en tenim moltes i de vegades fins i tot coincideixen sense voler”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad