Enguany les Completes seran més curtes

El salm anterior al Cant dels Goigs tendrà una part recitada a dos cors en català

El rector de Manacor, Antoni Amorós, ha anunciat que enguany les tradicionals Completes de Sant Antoni seran més curtes i inclouran una part del salm, que els darrers anys era en llatí, cantada en català. D’aquesta manera la part més religiosa de l’acte litúrgic s’acursarà dels tretze als onze minuts.

“Consultat el Patronat i persones enteses, el salm, que s’ha cantat en llatí només els dos darrers anys, enguany es farà recitat a dos cors en català“, explica Amorós; “Les completes són un acte litúrgic. Per tant un acte de l’Església. I l’Església recomana que es faciliti la participació del poble amb la utilització de la lléngua pròpia”.

“Però el poble de Manacor, amb la seva massiva assistència, les ha convertides en un acte del poble. Per això, les parts de les completes que sempre s’han fet cantades en llatí, quasi tot, es seguiran cantant exactament de la mateixa manera de sempre amb total respecte a la tradició manacorina“, continua el rector.

“L’Església es sent molt honrada de que el poble, de manera massiva, demani un acte litúrgic cristià a una manifestació tan ímportant de la seva identitat. El salm cantat en llatí durava 3 minuts. Recitat pausadament dura 1 min 30 seg. Significa una reducció d’un minut i mig. El rés, abans del Cant dels Goigs, ara, en lloc de durar 13 minuts, en durarà un poc més d’11. El canvi és quasi insignificant”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad