Manacor i Porto Cristo comencen 2020 amb récord d’habitants

El municipi passa per primera vegada la barrera de les 47.000 persones empadronades

Acabat de començar l’any, és un bon moment per fer un balanç de població i saber exactament amb quants d’habitants han iniciat 2020 els diferents nuclis del municipi de Manacor, a l’espera dels primers naixements. També sabem quin són ara mateix els percentatges d’homes i dones a cada un d’ells i quina és, per exemple, la localitat amb menys població. Primer de tot direm que el municipi ha passat per primera vegada la barrera dels 47.000 habitants, i s’acosta poc a poc als 50.000, que farien, entre altres coses, que els regidors de l’Ajuntament pugessin de 21 a 25. Ara mateix estan empadronades a termen municipal 47.229 persones.

Pel que fa a Manacor ciutat, també ha arribat i passat, en el seu cas, els 32.000 habitants (32.060), amb més dones (16.113) que homes (15.947) i la previsió d’augmentar encara més durant els següents dotze mesos. La segona població en importància numèrica és Porto Cristo, que igualment aconsegueix un nou récord d’empadronats amb 9.069, en el seu cas amb més veïnats masculins (4.611) que femenins (4.458).

Les estadístiques confirmen que hi ha més manacorins que manacorines a les zones de costa

I quin és el tercer nucli manacorí en habitants? idò sí, és s’Illot-Cala Morlanda, que a dia 1 de gener en té la xifra exacta de 2.250, també amb més presència d’homes (1.176) que de dones (1.079), el que confirma d’una forma sensible la diferència en aquest sentit dels pobles de la costa respecte els de l’interior. Cales de Mallorca quedaria ara mateix en quarta posició amb 1.248 persones.

Son Macià està a només quatre habitants d’arribar al milenar, el que també suposarà un punt màxim de població pel llogaret. Ara son 996, amb més dones que homes pels seus carrers. Finalment els tres darrers nuclis serien, per ordre, Cala Murada (722 habitants), Cala Anguila-Cala Mendia (653) i s’Estany den Mas que tanca la llista amb 231 persones.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad