L’electrificació fa pujar un 20% els usuaris del tren a Palma

Dia 8 de gener farà un any de l’entrada en funcionament del nou servei

El nombre de viatgers de la línia regular de tren de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que cobreix el trajecte entre Palma i Manacor ha experimentat un notable creixement des que es van posar en marxa els serveis totalment elèctrics. Des que es va iniciar el servei electrificat el 8 de gener d’aquest mateix any i fins al 31 d’octubre, la xifra total d’usuaris ha pujat fins a 372.452, sumant 54.848 viatgers més: un augment d’un 17,27% respecte al mateix període en 2018 i que per aquestes dates ja està al voltants d’un 20%.

Si analitzam les dades per mesos, en tots dos trajectes les pujades més importants s’han registrat durant els mesos de febrer i març. Així, en la ruta Palma-Manacor, s’ha produït un increment de viatgers del 29,37% i del 24,70% respectivament, en comparació amb els mateixos mesos de 2018.

La inversió total del projecte (comptant també la línia Palma-Sa Pobla) va ser d’uns 40 milions d’euros cofinançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 i el Govern de les Illes Balears. “L’electrificació, que ha suposat una fita en la història ferroviària de l’illa, ha proporcionat un bon nombre d’avantatges en diversos aspectes, com ara major comoditat als viatgers en eliminar el transbord de l’estació d’ Enllaç així com una major confortabilitat en els viatges”, segona la Conselleria de Mobilitat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad