Medi Ambient tem l’augment de trastos als carrers després de Reis

L’incivisme creix aquestes dates de manera exponencial devora els contenidors de reciclatge

La regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Manacor tem una gran pujada de l’incivisme una vegada hagi passat la Nit de Reis. Els darrers dies s’ha fet palès un augment notable de l’acumulació de voluminosos i cartrons devora els contenidors de reciclatge. Un fet massa habitual al municipi, que en temps de festes i regals sembla multiplicar-se exponencialment. Per això el regidor de l’àrea, Sebastià Llodrà, ha fet una crida per xarxes socials a fi de concienciar els veïnats perquè duguin allò que els sobra als espais que toca, com ara al parc verd municipal.

Ens podem gastar, de la butxaca de tots, 4,2 milions d’euros a l’any per la neteja del poble i la recollida, podem controlar i fer seguiment del contracte i penalitzar l’empresa si imcompleix, podem enviar a qualsevol hora un equip de neteja per un punt concret. Això però ja és incivisme endèmic” es lamenta Llodrà. De fet aquesta és una de les creuades més importants que l’ajuntament manacorí té damunt la taula. Un problema que pareix que s’haurà d’arreglar amb més vigilància i sancions.

Passat el 25 de desembre i netejats molts dels punts conflictius de la ciutat i de Porto Cristo, per exemple, ara el consistori té al punt de mira tractar d’evitar que el dia de Reis el pobles despertin amb més imatges desagradables com les que s’han pogut veure als carrers de Sant Jeroni, Benet Riera, Son Peretó, Francesc Gomila o al Passeig de l’Estació.

Protestes del Partit Popular

Per altra banda i relacionat amb el tema, el PP manacorí ha lamentat aquests dies la manca d’ambició de l’equip de govern municipal, per tal de premiar aquells veïnats que reciclin bé. “Aproven una taxa de recollida de fems que no compleix l’objectiu que, diuen, es planteja. Aquest objectiu no és altre que aconseguir un canvi de comportament i fer que els veïnats reciclin més”, apunta la portaveu popular, Maria Antònia Sansó.

“La taxa de fems per als residents és, actualment, de 145,73 euros. L’equip de govern ha aprovat una pujada del 21% a aquells que no reciclin (per tant, 176,33 euros) i una baixada del 5% als que sí ho facin (138,45 euros). Amb aquesta diferència de poc més de 35 euros, no s’aconegueix un canvi de comportament”, alerten. El Partit Popular “proposava una pujada i una baixada del 21% per als qui no reciclin, i pels qui sí ho facin. D’aquesta manera les dues taxes possibles serien de 115,13 euros per als qui reciclin i de 176,33 als qui no ho facin. Una diferència superior als 60 euros entre reciclar i no reciclar que sí podria enfortir l’objectiu”.

Sansó, a més insisteix en la problemàtica i recorda que “els més mal parats en aquesta decisió de l’equip de govern d’esquerres seran, però, les pymes, les quals veuran incrementada la taxa de fems i tractament de residus tant si reciclen com si no ho fan. L’equip de govern, indubtablement, castiga el petit i mitjà comerç“.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad