Opinió / Lluís Abbou

Aquesta és la setmana en què fem promeses per ser una millor persona, potser fins i tot totalment diferent, durant els següents 12 mesos. Fem llistes, ens auto torturam i ens castiguem per totes les coses que no som. No obstant això, aquest any he decidit tenir un sol propòsit d’Any Nou, que és renunciar a totes les resolucions que no he pogut complir en l’últim lustre.

 

  • Mai podré meditar: vaig provar l’aplicació Mindu, em va distreure la bella veu femenina que et guia, i vaig acabar somiant amb viure amb ella en una enorme casa a alguna platja tropical de Bali. Després vaig intentar fer-ho sense guia o música i vaig posar un temporitzador de tres minuts. Va ser avorrit, tortuós i em va estressar perquè seguia pensant en totes les altres coses que podria estar fent durant aquests tres minuts (bullir la tetera, fer torrades, escolta una cançó, menjar nou barres de xocolata, llegir una pàgina doble, encendre els llums, beure, enviar un missatge de text, lligar-me les sabates o perdre interès en la meditació).  Vaig pensar que era un fracàs per no ser un déu totalment Zen que podria quedar-se dormit en una hora de quietud, però potser el meu cervell no sigui capaç de calmar-se. Potser el meu cervell és l’equivalent cerebral de la discoteca Pacha, però en lloc de música electrònica prospera en un cicle continu de preguntes sobre quan treure les escombraries, què estarà fent Judi Dench en aquell precís moment i com es veu el meu cabell des del darrere.

 

  • Mai arribaré d’hora per a res: ni amb una empenta arribaria a temps.

 

  • Mai seré una persona que tingui un sistema de pijames: cada any crec que ho aconseguiré.  Potser és com aquests actors de Hollywood capritxosos que, quan són entrevistats per a revistes de moda i els pregunten “Què hi ha al teu bany?”, declaren que tenen un calaix complet de samarretes de cotó només per dormir. O potser sóc més una persona de pijama de seda amb les meves inicials brodades, com Roger Moore o Johnny Depp. Aquest any, finalment estic feliç d’admetre que dormo amb qualsevol cosa. I sé que aquesta no és una resposta elegant per quan m’ho preguntin per a una revista, però afortunadament ningú em pregunta això.

 

  • Mai seré bo desfent les maletes: una de les meves coses menys preferides per fer. Per que sempre trigo tantíssim temps? Sempre em portarà una setmana, fins i tot si és només una bossa amb roba interior, calcetins, dues samarretes, un carregador i un raspall de dents.

 

  • Mai m’agradaran els esports d’equip: la meva única experiència en un equip va ser durant les classes d’educació física a l’escola primària i secundària, que va acabar quan acabava aquesta hora. Sabia el que passava quan tenia set anys, sé el que passa ara: sóc físicament incapaç de fer exercici en col·laboració o amb qualsevol esperit de companyonia. També classifico com esports d’equip les classes de ioga o dansa que impliquen treballar amb un company, viatges grupals amb bicicleta o trotar amb un amic. M’agrada córrer sol i estar el més enrere possible en una classe de Pilates, i he fet les paus amb això.

 

  • Sempre seré una mica neuròtic. No perdo els nervis i estic mega relaxat quan un amic cancel·la un pla a última hora (així puc llegir), persones que arriben tard (practico el que predico), la vida i els amors de qualsevol Kardashian (simplement no m’importa). Però això és tot. En totes les altres àrees de la vida, sempre pensaré, analitzaré, discutiré i faré i desfaré llistes.  Sempre i per sempre, estaré imaginant a tots els home fantasma que no he estat, només que ara espero ser millor dient-los adéu.

  I pròsper Any Nou 2020 a tots.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad