Quin significat té la lluna després de Matines?

Els dies de santa Llúcia (o den Coure a Manacor) són aquells abans i després del dia de Nadal, que servien als pagesos per saber quin temps faria durant l’any. Sabeu què eren els comptes den Salomó, per què servien els rams d’olivera beneïda. L’altra forma de conèixer l’anyada agrícola era vetlar com era la lluna després de sortir de l’ofici de Matines, la nit de Nadal. El gran coneixedor de la cultura popular mallorquina, Rafel Perelló ens ho conta des de l’ermita manacorina, precisament al puig de santa Llúcia i a poques hores perque arribi Nadal.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad