El segon ambulatori haurà d’esperar

El PP de Manacor denuncia que no hi hagi cap partida als pressupostos de 2020 per un projecte ja compromès

El segon centre de salut previst a Manacor no començarà a construïr-se l’any que vé. Als comptes del Govern per 2020 no hi cap partida per a començar a executar l’edifici que s’havia plantejat a la zona del parc de l’Auditori. Així ho ha denunciat el PP local, que va presentar, a través del Partit Popular de Balears, un seguit d’esmenes a la Llei de pressuposts generals de la comunitat autònoma 2020, “per tal d’assegurar les inversions i millores compromeses amb el municipi”, i que no han estat considerades.

A finals de gener l’Ajuntament va informar que posava a disposició de la conselleria de Salut una parcel·la per construir-lo: un solar de 4.700 m2 a la zona del Molí d’en Beió, entre l’Escola de Mallorquí i l’Auditori, per tal d’afavorir a una menor saturació del ja existent al barri de sa Torre, que funciona des de fa dècades i que ocupa una superfície d’uns 1.200 m2.

S’ha de construir dins 4.700 m2 entre l’Auditori i l’Escola de Mallorquí

L’edifici, segons el que estava previst fins ara, quedaria més enrera respecte les dues edificacions, perquè en primer pla s’hi pogués fer un aparcament amb accés des del passeig del Ferrocarril. El nou ambulatori (PAC 24 hores) constaria de planta baixa i dos pisos de 1.200 metres quadrats cadascun, la superfície reclamada per la Conselleria. Hi treballarien uns 50 professionals.

“Malauradament, cap d’elles no ha estat aprovada, deixant paleses les vertaderes intencions del govern del Pacte envers Manacor”, explica la portaveu manacorina, Maria Antònia Sansó. “Es presentà l’esmena pertinent (sol·licitant la dotació d’una partida de 1,8 milions d’euros per a poder enllestir el projecte previst), ja que a principis d’aquest any 2019, l’Ajuntament cedí uns terrenys al Govern de les Illes Balears per a la construcció d’aquest segon centre de salut. La cessió, de fet, s’aprovà per plenari. Però l’esmena no ha estat aprovada. El Govern del Pacte priva Manacor de tenir un segon, i més que necessari, centre de salut”.

El PP de Manacor es demana si el segon centre mèdic no és una prioritat pels governants municipals, o perquè ni el batle Miquel Oliver (Més-Esquerra), ni els regidors Núria Hinojosa (PSIB-PSOE) i Carles Grimalt (Podem) no pitgen perquè els seus partits a Palma tenguin en compte el projecte pendent. “Trobam a faltar la màxima implicació de l’equip de govern municipal per vetllar que projectes ja iniciats o plantejats, i que requereixen l’aportació monetària del Govern, es puguin acabar”, conclou Sansó.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad