Primera passa per crear un eix peatonal entre l’estació i sa Bassa

Des d’aquest cap de setmana i fins dia 20 de gener el carrer de Ciutat quedarà tancat les 24 hores com a prova

El carrer Joan Lliteres (popularment de Ciutat), quedarà tancat al trànsit de vehicles des del dissabte 21 de desembre fins al diumenge 20 de gener, dia de sant Sebastià. Així ho ha anunciat ja l’Ajuntament, que espera que aquesta prova pugui ser la passa definitiva per crear un futur eix peatonal que parteixi de l’estació de trens, creui a la plaça de Sa Mora, Sant Jaume i del carrer de Ciutat enllaci directament fins a Sa Bassa i centre històric adoquinat.

 

 

Es tracta idò d’una prova pilot impulsada per les regidories de Mobilitat, a càrrec de Sebastià Llodrà, de Comerç, a càrrec de Maria Antònia Truyols, i de Participació, a càrrec de Joan Gaià, destinada a impulsar el comerç i donar protagonisme als vianants, que guanyaran metres d’espai públic.

Segons diu el consistori: “Aquest fet s’emmarca dins un model de govern que vol ser més amable amb el vianant, que ha de recuperar protagonisme enfront al vehicle motoritzat, i que té com a finalitat última anar realitzant l’eix cívic, que ha d’unir l’estació de tren amb el centre de la ciutat. Això amb el suport d’altres eines, com és el cas dels aparcaments de plaça Sant Jaume, amb les dues primeres hores són gratuïtes”.

Durant els darrers dies, s’han fet visites als comerços per informar-los del tall i recollir propostes de millora. El carrer romandrà tancat les 24 hores del dia i només es permetrà el pas als veïnats i als vehicles de càrrega i descàrrega.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad