Una targeta intel·ligent bonificarà a qui recicli bé

Els regidors de Medi Ambient i la Zona Costera presenten el nou servei de recollida orgànica a Porto Cristo

Aquest dimarts, Sebastià Llodrà, regidor de Medi Ambient, Sebastià Nadal, regidor de Porto Cristo, Joan Gomila, president de la Junta de Districte, i Kiko Gil, president de l’Associació de veïns, així com els dos tècnics de la casa, han explicat el nou servei de recollida orgànica al port. Dues zones: Sa Torre (ja amb una recollida porta a porta) i centre (on s’implantarà a finals de gener o principis de febrer). Mentre que a la resta del poble s’hi afegeix un cinquè contenidor de color marró, al costat dels existents: groc, blau, gris i verd.

L’accés a aquest cinquè contenidor serà a través d’una targeta, que permetrà bonificar qui ho faci correctament i penalitzar a qui no. La targeta envia dades directament a l’Ajuntament, fet que no només serveix per premiar sinó per obtenir un conjunt de dades que faciliten la millora del servei.

Enviarà dades directament a l’Ajuntament sobre la freqüència d’utilització del nou contenidor

El model, que també s’implementarà al poble de Manacor dins l’any vinent, té dos enfocaments: un econòmic, donat que es reduirà la factura per incineració de rebuig i que suposa devers 3,5 milions d’euros (unes 24 mil tones) de despesa anual per l’Ajuntament. I un altre ambiental, ja que s’avança amb passa llarga en el reciclatge, i és que l’orgànic acabava fins ara al rebuig, principal motiu de contaminació.

 

 

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha destacat que la importància de les reunions informatives recau sobretot en el fet que “no només és un projecte del departament, sinó que es necessita la implicació del poble, tots els canvis ho necessiten”. En aquest sentit, “hem de generar una nova manera de tractar els residus, convertir-ho en un costum, una nova cultura respecte del medi”.

La deixalleria mòbil entrarà en funcionament a tot el municipi dins el gener

Per altra banda, des de l’àrea de Medi Ambient s’ha explicat el futur establiment d’una deixalleria mòbil (per residus especials com bombetes, oli, piles i petits electrodomèstics) per a tot el municipi, dins el gener del 2020, i s’ha recordat l’existència del web per tal d’esclarir qualsevol dubte respecte dels canvis en la recollida de residus: www.residusmanacor.cat.

Finalment, s’ha volgut recordar que amb motiu de les festes de Nadal els dies 24 i 31 de desembre, la recollida de residus dels contenidors del carrer s’avançarà al migdia a tot el municipi. Aquests dos dies, de forma excepcional, les bosses de fems s’hauran de dipositar abans de les 14 h. Així com el telèfon del servei gratuït de recollida de trastos (900 107 398).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad