El mural de Can Jacinto vist d’aprop

El fresc fou pintat per un turista que va pagar així la seva estada

Si sou de Manacor no tenim cap dubte que en qualque moment haureu alçat la vista per contemplar (o almanco intentar-ho) el paisatge pintat a la paret de darrera les arcades de Can Jacinto, a la plaça Weyler. Es distingeixen muntanyes, palmeres i verdor. Però si poguessim esser al pis, a tan sols uns centímetres de distància, podríem veure torres, petits cèrvols o autógrafs diversos de molts d’aquells qui un dia s’hospedaren a les seves habitacions.

 

Un tal Joan Miró signa a la paret del fresc

 

Segons conta la història oral, als darrers anys del segle XIX, un artista italià de cognom Colombo es va allotjar a l’edifici conegut en aquells temps com a Fonda Femenías. Però com que no va tenir els doblers suficients per pagar la seva estada, es va oferir a canvi per pintar una estampa campestre de tècnica impressionista. Un fresc que des de llavors és una de les característiques més definitòries de l’edifici. Aquí en teniu un seguit de fotografies de les pintures vistes d’aprop.

 

 

Print Friendly, PDF & Email