Aquestes són les normes per sol·licitar un fogueró fins dia 3 de gener

L’Ajuntament obliga a signar una declaració responsable per qüestions de seguretat

Qui vulgui muntar (i cremar) un fogueró de Sant Antoni la nit del proper dia 16 de gener a algun carrer del municipi, primer ha d’omplir una sol·licitud i una declaració responsable que cumplirà amb una serie de requisits i normes mínimes de seguretat. L’ajuntament de Manacor ja té obert el plaç per presentar la documentació, que dura fins dia 3 de gener de 2020. Està previst que es tornin a superar el centenar de foguerons, amb o sense figures.

Aquestes són les dotze condicions que el sol·licitant d’un fogueró ha de signar:

1) Que les dades contingudes en aquest document són certes i sé que la falsedat de les dades declarades comporta la impossibilitat de continuar amb l’encesa del fogueró.

2) Que no col·locarem el fogueró directament damunt del paviment o zona asfaltada; en aquest cas, es farà damunt arena (amb un mínim de gruix de 25 cm).

3) Que l’alçada del punt més alt del fogueró no serà superior a la distància d’aquest punt als edificis, vehicles, mobiliari urbà i arbrat, deixant sempre un pas per als vehicles d’emergència. La quantitat de material combustible serà proporcional a les distàncies de seguretat disponibles en el lloc on es faci el fogueró.

4) Que el fogueró no estarà situat davall línies elèctriques o telefòniques.

5) Que els materials a cremar seran dels que deixen brasa, sobretot fusta. No s’utilitzaran bidons, llaunes, esprais, pneumàtics o plàstics, a causa dels seus efectes contaminants.

6) Que encendrem el fogueró per diferents punts, amb paper, palla, etc. No farem servir benzina ni cap líquid inflamable ni material pirotècnic.

7) Que no encendrem el fogueró abans de les 20.00 h.

8) Que disposarem en tot moment d’algun mitjà per apagar la foguera (aigua, mànegues, extintors, etc.), i vigilarem que, una vegada donat per acabada la festa, quedi del tot extingida.

9) Que ens assegurarem que en els llocs on es facin les fogueres les portes i les finestres dels edificis pròxims estiguin tancades i avisarem els veïnats per tal que arraconin la roba estesa i els tendals.

10) Que sé que està prohibit botar per damunt de les brases de les fogueres.

11) Que la senyalització per a la grava i el fogueró que ens proporcioni la Policia Local de Manacor serà visible i col·locada seguint les indicacions de la Policia; en cas de pèrdua o robatori ho comunicaré a la Policia.

12) Que complesc totes les mesures de seguretat que es detallen a l’annex.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad