Els Ciutat de Manacor 2019 ja estan en paper

La directora la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera, i els autors han presentat l’edició de les obres

Aquest dissabte migdia s’ha dut a terme, a la Institució Pública Antoni M. Alcover, la presentació de l’edició de les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Manacor 2019.

En aquests premis, Manacor atorga fins a quatre guardons  per a quatre categories literàries diferents:

  • El Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver, que té una dotació de 5.000 euros i que va ser guanyat per l’escriptor i professor Xavier Gimeno amb l’obra “Ofici de bastardia”.
  • El Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera, que té una dotació de 3.000 euros i que va ser guanyat per la poetessa i periodista Laia Carbonell amb l’obra “Nibrós”.
  • El Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover, que té una dotació de 4.000 euros i que va ser guanyat pel periodista i guionista Josep Tomàs amb l’obra “Piròmans”.
  • El Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover, que té una dotació de 3.000 euros i que va ser guanyat per la investigadora i professora Bàrbara Duran amb l’obra “Deixem lo dol. Goigs i músiques de Pasqua als inicis del tercer mil·leni”.

Així, els guardons literaris tenen una dotació econòmica de 15.000 euros.

A més d’aquest incentiu, aquests premis destaquen per la motivació que genera a la creació i a la producció cultural en llengua catalana, ja que es pretén reconèixer la feina de les persones que es dediquen al món de les lletres. De fet, molts dels autors que compten amb un Premi Ciutat de Manacor segueixen recollint premis i desenvolupant les seves carreres literàries.

Finalment, cal dir que els Premis Ciutat de Manacor també tenen un paper important en la referència i homenatge a alguns dels autors manacorins que més han contribuït a la creació literària en llengua catalana. Així, el premi Antoni M. Alcover d’assaig destaca una obra sobre l’estudi de la llengua, la literatura, la sociolingüística i la cultura popular, el premi Jaume Vidal i Alcover de teatre destaca un text dramàtic en català que sovint es posa en escena, el premi Miquel Àngel Riera de poesia guardona una obra de creació poètica en català, i el premi Maria Antònia Oliver de novel·la que reconeix una obra novel·lística en català de temàtica lliure.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad