El carrer de Ciutat serà només per a vianants de Nadal fins passat Sant Antoni

La intenció de L’Ajuntament és peatonalitzar-lo definitivament si surten bé les proves

L’emblemàtic carrer Joan Lliteres, o més conegut entre els manacorins com a carrer de Ciutat, serà peatonal. Almanco això és el que pretén l’actual Ajuntament, que primer però vol fer una serie de proves per veure i analitzar quin és el comportament tant del trànsit rodat com l’acceptació dels propis vianants a poder passar-hi sense mirar si venen cotxes. Aquesta prova es durà a terme des d’un poc abans de Nadal i fins passat Sant Antoni.

Avui mateix els regidors de Comerç, Maria Antònia Truyols, de Medi Ambient, Sebastià Llodrà i el de Gestió i Participació Ciutadana, Joan Gaià han anat a veure el comerciants per donar-los a conèixer la iniciativa i recollir propostes. Es tracta d’una prova pilot per convertint el carrer de Ciutat per pas exclusiu a peu.

Una serie de regidors ja han anat informant els comerciants de com es farà

El tema no tocaria venir de nou. Ja a finals de 2014 la delegació de Comerç municipal va redactar un Pla de Dinamització Comercial que, segons el regidor de l’àrea en aquells moments, Miquel Perelló, podia presentar-se “en qüestió de setmanes” davant l’opinió pública; i que entre d’altres mesures per reactivar l’economia, preveia adoquinar i no deixar passar més cotxes pel carrer de Ciutat.

Perelló va mantenir diverses reunions amb representants de l’Institut de Desenvolupament Industrial (IDI) i dels comerciants de tota la ciutat, però se veu que els resultats no degueren acabar de ser satisfactoris, perquè llevat de tancaments puntuals per fer-hi jornades comercials, el carrer va continuar (i continua) essent de lliure pas de motors.

I és que encara que hi ha molts de comerciants del carrer favorables a la peatonalització, també n’hi ha que encara ara en són reticents. Diuen que és un pas natural del vehicles que arriben a Manacor des de Palma, i que suposaria l’eliminació de diversos aparcaments i de les zones de càrrega i descàrrega, necessàries per continuar subsistint.

El principal problema és que, en ser un carrer eminentment comercial i de connexió cap a Sa Bassa, hi passen tant vehicles particulars com petits camions i furgonetes de repartiment, que duen el repostatge de materials als diferents establiments que van de la plaça de Sant Jaume al centre. Si finalment es fes realitat el projecte de peatonalitzar completa i definitivament el carrer de Ciutat, es crearia un interessant eix comercial o no hi importaria estar pendent d’anar pujant i baixant la vorera.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad