Només una dona aspira a posar-se aquesta carota

Maria Magdalena Rigo Soler és l’única dona que participarà aquest dissabte al curs intensiu, organitzat pel Patronat de Sant Antoni, per optar al paper de Dimoni Gros. l’Única que per poc bé que vagi i superi els requisits de l’organització, podrà entrar a formar part de l’especie de ‘borsí’ instaurat pel Patronat, gairebé per obligació, per cumplir amb l’acord del ple de fa un any, on l’ajuntament de Manacor va aprovar l’inclusió de les dones en les distintes dances tradicionals del municipi.

En total seran vuit les dones que dissabte dematí a partir de les 10,30 hores acudiran al Molí den Beió, com a aspirants a poder representar les figures de sant Antoni, el Baciner, el Dimoni Gros i algun dels dos Dimonis Petits. Entre les apuntades al curs hi ha també la presidenta del Col·letiu Dones de Llevant, Antònia Matamalas, que es presenta pel paper de Sant Antoni.

Finalment seran disset els inscrits que realitzaran una part teòrica al matí i una de pràctica l’horabaixa. Unes lliçons que impartiran membres del propi Patronat. Els participants seran declarats aptes o no per formar part del planter en funció de les seves habilitats i coneixements de la festa. Si són triats, encara després hauran de seguir més tràmits per donar el seu consentiment a entrar en reserva.

Tot i que el Patronat de Sant Antoni va obrir 24 places, sis suplents per a cada figura, finalment no s’han omplit totes. Per Baciner n’opten quatre persones, per Dimoni Gros altres quatre, mentre que pel paper de sant Antoni en són tres, i sis pels dimonions, la figura amb més demanda.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad