La nova plaça: prohibit cridar, embolicar amb paper de diari o abandonar el trast

Per primera vegada es preveuen sancions i l’expulsió de qui deixi sense gènere la parada durant dos mesos

El nou reglament de la plaça de Ses Verdures de Manacor ja és vigent, i conté una serie de recomanacions i ‘receptes’ que s’hauran de cumplir si els concessionaris no volen ser sancionats per l’Ajuntament. La mesura estrella en aquest sentit és la prohibició d’abandonar el trast llogat durant un periode continuat i sense justificació; el que durà associada una falta molt greu d’entre 1.501 i 3.000 euros i l’expulsió durant tres anys de la plaça en cas de ser reiteratiu, és a dir, dos mesos sense comparèixer a vendre sense un motiu de pès.

Actualment dels 24 trasts de què disposa el mercat, només 16 estan teòricament ocupats, encara que en realitat tres d’ells només damunt el paper, perquè els seus adjudicataris no hi van.

A més de la nova entrada en vigor d’un règim sancionador, important per evitar que la plaça de Ses Verdures continui tenint un aspecte de semiabandó, el consistori també fa una serie de reflexions a mode obligatori que els placers han de cumplir. Entre els més curiosos hi ha, per exemple, el que indica literalment “No cridar a les persones compradores ni explicar a crits les característiques de la mercaderia”.

Una altra falta molt greu seria, per exemple, fer obres a la parada sense llicència

Tampoc estarà permés a partir d’ara que els concessionaris emboliquin cap dels seus productes amb un paper imprès, entès com a paper de diari o similars que puguin desprendre tinta en contacte amb les mans o l’aliment en qüestió. Segons el reglament, es prohibeix directament “Utilitzar papers periòdics, impresos, etc. per embolicar els productes. No té la consideració de paper imprès el que du consignat el nom, l’adreça de la persona venedora o altres indicacions damunt la cara que no està en contacte amb l’aliment”.

Segons ha explicat el propi ajuntament de Manacor, “el mercat municipal, situat a la plaça de la Constitució de Manacor, forma part del patrimoni històric de Manacor, i és un factor clau en el comerç de proximitat que, gràcies a la seva ubicació cèntrica, és dinamitzador de sinergies amb altres formats comercials i de serveis instal·lats al seu voltant. Així, el mercat destaca per la seva importància històrica, econòmica, social i comercial”.

El passat 9 de desembre, i després de diferents reunions amb els placers per consensuar-lo, l’Ajuntament va aprovar de manera inicial el reglament del mercat, que té l’objectiu de “preservar la seva rellevància dotant-lo d’una nova perspectiva que li permeti adaptar-se al ràpid desenvolupament que està experimentant el sector comercial en l’actualitat i alhora promoure hàbits de consum sa, responsable i sostenible“.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad