La pista de gel de Manacor costarà 40.000 euros per quinze dies

El Pi critica l’elevat cost econòmic per tan poc temps. L’Ajuntament diu que els beneficis triplicaran la inversió

El grup municipal de Proposta per les Illes (El Pi) ha denunciat el que consideren molt elevat cost de la pista de gel ecològic que l’ajuntament de Manacor obrirà el proper 20 de desembre (i fins a la Nit de Reis) a la Rambla del Rei en Jaume. La portaveu del Pi, Catalina Riera, creu que 40.000 euros (entre lloguer i manteniment) són massa per setze dies que estarà en funcionament i que aquests mateixos doblers haguessin pogut invertir-se en altres qüestions i en dinamitzar el teixit comercial local d’una altra forma.

En canvi, la responsable consistorial de les àrees de Turisme i Comerç, Maria Antònia Truyols, creu fermament que la pista ajudarà a donar a conèixer als veïnats i als visitants d’altres localitats, els comerços locals i assenyala que la inversió podrà no tan sols amortitzar-se sino que els beneficis es multiplicaran per tres. De fet és per això que l’Ajuntament va triar l’alternativa ecològica (feta de plaques de plàstic autolubricat) enlloc de la tradicional pista coberta de gel natural, que tenia un manteniment molt elevat.

Cal recordar que per poder accedir a patinar a la pista de gel de 200 metres quadrats, la primera que Manacor instal·larà en la seva història, primer l’usuari haurà de gastar un mínim de 15 euros en establiments comercials del poble, incentivant d’aquesta forma que abans qui vulgui patinar, hagi de conèixer el teixit manacorí.

Els comerciants de Porto Cristo lamenten que no s’hagi comptat amb ells

I aquest és un altre punt de conflicte, ja que AIPC explica que no entén com “quan vas a l’oficina municipal de Porto Cristo ningú sàpiga dir com ho han de fer els comerços de Porto Cristo per adherir-se i poder tenir el tickets també pels seus clients”, lamenta el partit, que durant el plenari d’ahir va denunciar la situació davant la regidora Maria Antònia Truyols, que va dir ara que s’hi podran adherir.

El més destacat d’aquesta classe de pistes de gel és el material, ja que estan formades per plaques de gel sintètic autolubricades, que van expulsant líquid poc a poc per permetre un lliscament òptim de la pista. El que suposa també un important estalvi energètic respecte a pistes de gel natural. Mentre a que una pista tradicional d’aquestes característiques consumiria uns 12.200 quilowatts, 14.250 d’aigua i emetria 3,6 tones de CO2 a l’atmosfera, l’ecològica no, de manera que l’estalvi serà considerable. Si traduïm aquestes dades a l’economia domèstica equivaldria al consum elèctric diari d’unes 450 habitatges.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad