El Gremlin Boogie

Opinió / Lluís Abbou

El dia de Cap d’Any de 2019, en unes setmanes farà un any, em vaig adonar que tothom a Londres tenia tanta ressaca com jo. “Estem experimentant una gran demanda de comandes, temps d’entrega estimat: 11pm”, m’avisaven Deliveroo, Domino’s i totes les pizzeries al nord del riu. “Populars ara: Come, reza, ama“, anunciava la pàgina d’inici de Netflix. No sóc una persona molt patriòtica, però em vaig sentir molt orgullós aquest dia encara que ni era al meu país natal; formava part d’un enorme exèrcit de golafres sedentaris envoltats de munts de caixes de pizza. La ressaca era la nostra unió en la nostra disparitat.

Quan no estàs ressacós, veure aquest sentiment de comunitat en els desemparats bevedors és completament insuportable. Veus aquesta gent com a persones amb privilegis excessius que es creuen que beure cervesa fins a les cinc del matí és com anar a la guerra. És aquesta la raó per la qual sovint, força malhumorat, em retiro de les xarxes socials en els dies posteriors al festival de música més gran del Regne Unit, Glastonbury. No puc suportar les enigmàtiques ostentacions dels “caps de setmana èpics”, de “no poder-se moure” o la història d’algú al·lucinant que el seu autobús per anar a treballar és el monstre del llac Ness. Tots sabem que massa sidres i pastilles han estat consumides a Glastonbury i, jo almenys, no necessito que les xarxes socials m’ho recordin.

L’humorista anglès P.G. Wodehouse va formular un fantàstic sistema de classificació per a la ressaca, diferenciant sis graus: la brúixola trencada (falta d’equilibri i direcció), la màquina de cosir (tremolors i una boca que ha estat “encatifada per un misteriós gnom”), el cometa (vòmits) , la bomba atòmica (mal de cap), la formigonera ( “ataca el sistema digestiu”) i, la qual ha marcat la meva vida: el Boogie Gremlin, que “permet a la víctima gaudir del seu estat de ressaca. Gairebé sempre s’experimenta en grups i els seus símptomes inclouen una sensació infundada de benestar, rialles histèriques, el desig de comprar béns que en altres moments es considerarien innecessaris i un plaer masoquista per experimentar els altres cinc tipus de ressaca. La víctima queda tan atrapada en l’alegria comunitària que no pot suportar que l’experiència acabi”.

El Boogie Gremlin, he trobat, és sovint una amant astuta. Et convenç que tens una ressaca manejable i encantadora quan en realitat encara estàs borratxo. En aquest estat, cridaràs a la gent per explicar-los les teves llargues i sorolloses experiències de la nit anterior només per a les sis de la tarda descobrir que no pots recordar cap de les trucades que vas fer aquell matí.

La histèria és la qualitat més definible d’una ressaca col·lectiva; ja sigui en una oficina o en un grup d’amics. És només estant ressacós que el meu company de pis em dóna el seu telèfon “com un regal” per fer una broma a qualsevol persona en la seva llista de contactes, el que porta a missatges que pregunten a coneguts llunyans si els agradaria passar el Nadal amb ell o preguntar a alguna amiga si l’ajudaria a produir un nou àlbum, ja que té algunes “notes fresques” que vol “provar en l’estudi” (nota: aquesta última broma s’ha de fer a algú amb qui ell no aniria a l’estudi, és clar.) La histèria de la ressaca porta la conversa a regnes de surrealisme sense precedents. Debats sobre quina autopista seríem o en quin animal ens voldríem convertir si estiguéssim solters (com en la pel·lícula Langosta).

Després hi ha les ressaques on només pots concentrar-te en una cosa i quedar-te totalment atrapat per una nova obsessió. Un cop vaig perdre un dia sencer llegint sobre la història de l’amanida Caesar. Va haver-hi el diumenge de Monica Lewinsky, la suposada amant de Bill Clinton, en el que vaig veure i vaig llegir totes les seves entrevistes i vaig escriure un article (que no veurà la llum) recolzant-la. El Boogie Gremlin és el tipus de ressaca que li farà obrir una botiga en línia per vendre collarets de petxines casolans només per oblidar-se de comprar el nom del domini online.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad