El darrer concert de Queen va poder ser a Manacor

La darrera actuació del mític grup de Freddie Mercury va poder ser al municipi de Manacor…

Acabam la serie d’informacions sobre la mítica discoteca Dhraa amb una tercera entrega molt curiosa. I és que encara que la cosa no va fructificar i es tracta d’una història frustrada al darrer moment, està bé que recordem que l’escenari de Dhraa hagués pogut esser el darrer que trepitgés un dels grups més llegendaris de la música contemporània.

Queen, potser la banda europea més important de tots els temps després dels Beatles i els Rolling Stones, acabava de treure al mercat A kind of magic. Un disc apoteòsic en què la ‘reina’ es va coronar amb dos concerts a l’antic estadi de Wembley davant 144.000 persones. Aquella gira, que tenia programats un total de 26 concerts, tots ells a Europa, i titulada Magic Tour, acabaria essent la de comiat per a Freddie Mercury i els seus companys.

La inauguració de Dhraa va coincidir amb els concerts a Espanya. S’havia d’aprofitar l’oportunitat

Feia tot just dues setmanes que havien començat els directes del grup quan Dhraa va obrir les seves portes. Els doblers per aquells temps no pareixien ser un problema insalvable, així que l’equip encarregat dels concerts va contactar amb els representants anglesos. Era el moment idoni per posar a aquella discoteca futurista de Mallorca al mapa… s’havia d’aprofitar l’oportunitat.

Els britànics tenien ja tancats tres concerts a Espanya, el 31 de juliol i el 2 i 4 d’agost de 1986 a la Monumental de Barcelona (que després passaria al Miniestadi), l’estadi del Rayo Vallecano de Madrid i el camp de futbol de Marbella, respectivament. Les telefonades i els intermediaris es van anar succeïnt, i per uns moments el grup va entrar en l’agenda de futuribles de l’escenari central de Dhraa. Però la necessitat de descans imposada per Mercury a darrera hora va fer que el xou no arribés a concretarse en data. Així, el darrer concert de la història de Queen després Marbella no va ser a l’illa, sino a Knebworth Park, a la ciutat anglesa de Stevenage.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad