L’Ajuntament vol instal·lar aparells de cal·listènia a Cala Media i Cala Anguila

Per aconseguir donar més vida a les zones del darrera de les dues platges

L’ajuntament de Manacor vol aconseguir donar més vida a les seves zones de platja i dinamitzar la seva activitat sobretot durant els mesos més baixos de la temporada. Per això, i pensant en clau esportiva, ja està estudiant seriosament la instal·lació de tot un seguit d’aparells de cal·listènia (gimnàstica que aprofita el pes del cos per agafar agilitat i musculació) a les parts de darrera de Cala Mendia i Cala Anguila. El consistori ha començat a mirar preus per habilitar aquestes zones de cara al proper estiu.

 

Zona d’aparcaments a Cala Mendia

 

“Consideram que les zones de darrera tant d’una com de l’altra, on s’acaba la primera línia i la part dels banyistes, es troben infrautilitzades, per això estam mirant també de crear a més, zones de jocs infantil”, explica la regidora de Turisme i Comerç municipal, Maria Antònia Truyols. l’Ajuntament no hauria de demanar cap subvenció i ho duria a terme com a inversió pròpia. Actualment hi ha varis clubs d’atletisme i aficionats al voleibol o al badminton que ja utilitzen aquests antic sistemes dunars per fer-hi esport.

“També volem parlar amb clubs de petanca per fer-hi competicions”, indica Truyols, esmentant un dels esports clàssics que ara s’està tornant a posar de moda fins i tot entre els més joves. “He estat nombroses vegades a la platja de Santander (El Sardinero) i hi ha dos espais diferenciats però que es complementen: un el de vorera de mar, que evidentment és pels banyistes, i un altre on s’hi pot jugar a paddle o altres esports”. De fet, el consistori senyala que seria un projecte viable, en no haver-hi una zona especialment protegida.

La cal·listènia es pot entendre com un sistema d’entrenament que es basa principalment del pes corporal, sense necessitat de càrregues o resistències addicionals, per aconseguir tant un desenvolupament muscular com un gran cardiovascular. El seu nom prové del grec: kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). Normalment els aparells de cal·listènia es composen de barres a distintes alçades per una execució cada vegada més precisa dels moviments.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad