L’Ajuntament vol instal·lar aparells de cal·listènia a Cala Media i Cala Anguila

Per aconseguir donar més vida a les zones del darrera de les dues platges

L’ajuntament de Manacor vol aconseguir donar més vida a les seves zones de platja i dinamitzar la seva activitat sobretot durant els mesos més baixos de la temporada. Per això, i pensant en clau esportiva, ja està estudiant seriosament la instal·lació de tot un seguit d’aparells de cal·listènia (gimnàstica que aprofita el pes del cos per agafar agilitat i musculació) a les parts de darrera de Cala Mendia i Cala Anguila. El consistori ha començat a mirar preus per habilitar aquestes zones de cara al proper estiu.

 

Zona d’aparcaments a Cala Mendia

 

“Consideram que les zones de darrera tant d’una com de l’altra, on s’acaba la primera línia i la part dels banyistes, es troben infrautilitzades, per això estam mirant també de crear a més, zones de jocs infantil”, explica la regidora de Turisme i Comerç municipal, Maria Antònia Truyols. l’Ajuntament no hauria de demanar cap subvenció i ho duria a terme com a inversió pròpia. Actualment hi ha varis clubs d’atletisme i aficionats al voleibol o al badminton que ja utilitzen aquests antic sistemes dunars per fer-hi esport.

“També volem parlar amb clubs de petanca per fer-hi competicions”, indica Truyols, esmentant un dels esports clàssics que ara s’està tornant a posar de moda fins i tot entre els més joves. “He estat nombroses vegades a la platja de Santander (El Sardinero) i hi ha dos espais diferenciats però que es complementen: un el de vorera de mar, que evidentment és pels banyistes, i un altre on s’hi pot jugar a paddle o altres esports”. De fet, el consistori senyala que seria un projecte viable, en no haver-hi una zona especialment protegida.

La cal·listènia es pot entendre com un sistema d’entrenament que es basa principalment del pes corporal, sense necessitat de càrregues o resistències addicionals, per aconseguir tant un desenvolupament muscular com un gran cardiovascular. El seu nom prové del grec: kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). Normalment els aparells de cal·listènia es composen de barres a distintes alçades per una execució cada vegada més precisa dels moviments.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad