El manacorí Sebastià Gris guanya un concurs musical a Itàlia

Formant parella a l’escenari amb Magalí Sare, s’imposen al festival Suns Europe celebrat a Udine

El manacorí Sebastià Gris i Magalí Sare han guanyat aquest cap de setmana la cinquena edició de Suns Europe, un festival d’arts celebrat al nord d’Itàlia, al Teatre Nou Giovanni d’Udine, “amb el seu estil únic, que combina elements del jazz amb altres músiques clàssiques, la simplicitat del pop amb la complexitat del progressiu”, explica el diari regional UdineToday, que es fa un ampli ressò del festival i del triomf de la parella.

Udine es troba a la regió de Friül-Venezia Giulia, on aproximadament un 75% de la població parla el Friulano. Des de fa 10 anys es celebra aquest festival que va néixer amb la intenció de fer més visible la cultura i la llengua friulanes. Amb temps i molta dedicació ha anat creixent fins a esdevenir una explosió cultural de música i llengües minoritàries/minoritzades. 

El jurat tècnic internacional que ha premiat aquest diumenge a Gris i Sare ha destacat la seva “originalitat del ritme i la particularitat de l’exposició. Per la gran presència als escenaris i el notable domini vocal. Per al text de la cançó, trasmès d’una manera impecable”. En segona posició ha quedat el grup Mocker (País Basc), amb una mescla de hard rock i la psicodèlia. Mentre que els tercers han estat el quartet punk dels Sybs de Gal·les.

El proper dia 18 de gener actuaran al Teatre de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad