L’Ajuntament no permetrà més locals d’apostes

Davant el perill que menors d’edat puguin entrar en problemes de joc i alcoholisme

L’ajuntament de Manacor no vol que s’obrin més cases físiques d’apostes. Així ho va deixar clar l’equip de govern a l’assemblea celebrada aquest dijous al Teatre Municipal, després que un grup de joves demanessin als polítics més controls per evitar que menors d’edat puguin entrar en aquests espais de joc reservats a majors de devuit anys, i impedir al mateix temps que puguin consumir alcohol una vegada a dins. Els joves van fer veure als regidors que “és un perill que encara és més greu si tenim en compte que moltes d’aquestes sales de joc estan molt a prop de centres escolars“.

Efectivament, de les set cases d’apostes que actualment hi ha a Manacor, almanco tres estan situades molt pròximes a col·legis o instituts. Així i tot i que la llei estatal en aquest sentit estipula que no poden estar a menys de cent metres de distància, és cert que n’hi ha una a menys de l’institut Mossèn Alcover; mentre que les situades a la plaça de Sa Mora, per exemple, i a la plaça de Baix de Cós, just just passen els cent metres de separació del CEIP Simó Ballester i de col·legi concertat de Sant Vicenç de Paül.

Alguns d’aquests locals manacorins estan molt a prop de centres escolars

El batle de Manacor, Miquel Oliver, i el regidor Carles Grimalt, reconegueren que tot i que “la competència local és limitada” en el sentit de poder fer controls d’entrada als locals i inspeccionar si hi ha irregularitats en els expedients dels permisos d’obertura per manca de personal, sí que van animar als veïnats que constatin alguna situació irregular o que vegin que es permet entrar a menors d’edat, “ho denunciïn“, ja que és la forma més ràpida per anar-hi i comprovar-ho. Per la seva part la regidora de Joventud, Carme Gomila, va dir que “és una bona via per començar a fer-hi feina de veres”.

La ex directora de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) i ara regidora municipal de Tributs, Maria Antònia Truyols, va explicar que hi ha dos tipus de controls per aquests locals, regits pel Servei de Joc del Govern, un primer administratiu i un altre de tributari. “En qualsevol cas, si es veu qualsevol anomalia es pot denunciar a l’Agència Tributària a través de la seva bústia telemàtica“, ja que maldament l’incidència sigui administrativa, “també la tramitarem cap a l’òrgan competent”.

Es poden tramitar també denuncies a través de l’Agència Tributària

Cal recordar que Artà ja va aprovar, a finals del mes de febrer, una moció per instar al Govern a que regulés la publicitat de les cases d’apostes, i es comprometia a estudiar i revisar les ordenances i normes urbanístiques locals, per introduir limitacions a la implantació de locals d’apostes a tot el municipi artanenc, com ara un mínim de metres de separació dels nuclis de població, dificultant la seva proliferació.

Mentre que aquesta mateixa setmana l’ajuntament de Palma ha anunciat que restringirà la instal·lació de cases de joc en determinades zones de la ciutat en el marc del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). I mentrestant, el consistori palmesà realitzarà una campanya d’inspecció per tal de determinar que aquests locals compleixen amb les condicions que els imposa la llicència d’obertura i funcionament.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad