La campanya manacorina contra les pantalles arriba a Alcoi

Dues professionals manacorines expliquen l’experiència engegada l’any passat i ara necessita reactivar-se

Dues professionals de Infància 0 a 3 Manacor s’han desplaçat aquests dies a Alcoi (provícia d’Alacant) per assistir a unes jornades sobre families i adiccions organitzades per l’AAPI (Atenció Prenatal i Primera Infància). Les manacorines han compartit la Campanya Zero Pantalles de 0 a 3 anys que es va dur a terme el curs passat a l’ajuntament de Manacor, i han parlat de les pantalles com a obstacle a les necessitats dels infants, els riscos que comporten pel desenvolupament de zero a tres anys, així com les alternatives que poden oferir els adults.

Les repercussions de l’abús de les pantalles (mòbils, tauletes, ordinadors o televisors) entre els infants poden anar des del dèficit d’atenció, el retard en l’aprenentatge del llenguatge o una alteració de les funcions executives, fins arribar a desenvolupar nivells de preautisme en casos extrems de sobrexposicions prolongades de cinc o sis hores a el dia.

La campanya Zero pantalles de 0 a 3 anys, que va engegar amb força l’any passat l’Ajuntament i que ara està pràcticament aturada, reunia professionals implicats en tallar un dels majors problemes del procés maduratiu dels nadons i nins del segle XXI. Els hospitals de Manacor i de Llevant (Porto Cristo), els centres de salut del municipi, les escoletes, els Serveis Socials locals, Infància 0-3 Manacor, Atenció Primerenca o Aproscom, van apostar per aquest un projecte pioner a nivell balear, que ara s’hauria de reactiva pel bé de tots.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad