La campanya manacorina contra les pantalles arriba a Alcoi

Dues professionals manacorines expliquen l’experiència engegada l’any passat i ara necessita reactivar-se

Dues professionals de Infància 0 a 3 Manacor s’han desplaçat aquests dies a Alcoi (provícia d’Alacant) per assistir a unes jornades sobre families i adiccions organitzades per l’AAPI (Atenció Prenatal i Primera Infància). Les manacorines han compartit la Campanya Zero Pantalles de 0 a 3 anys que es va dur a terme el curs passat a l’ajuntament de Manacor, i han parlat de les pantalles com a obstacle a les necessitats dels infants, els riscos que comporten pel desenvolupament de zero a tres anys, així com les alternatives que poden oferir els adults.

Les repercussions de l’abús de les pantalles (mòbils, tauletes, ordinadors o televisors) entre els infants poden anar des del dèficit d’atenció, el retard en l’aprenentatge del llenguatge o una alteració de les funcions executives, fins arribar a desenvolupar nivells de preautisme en casos extrems de sobrexposicions prolongades de cinc o sis hores a el dia.

La campanya Zero pantalles de 0 a 3 anys, que va engegar amb força l’any passat l’Ajuntament i que ara està pràcticament aturada, reunia professionals implicats en tallar un dels majors problemes del procés maduratiu dels nadons i nins del segle XXI. Els hospitals de Manacor i de Llevant (Porto Cristo), els centres de salut del municipi, les escoletes, els Serveis Socials locals, Infància 0-3 Manacor, Atenció Primerenca o Aproscom, van apostar per aquest un projecte pioner a nivell balear, que ara s’hauria de reactiva pel bé de tots.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad