El PP suspèn els 144 primers dies del pacte d’esquerres

Consideren que no tenen “ni respecte, ni educació, ni empatia ni humilitat” i que han pujat la pressió fiscal

El Partit Popular de Manacor no aprova el pacte d’esquerres (Més-Esquerra, PSOE, Podem) de governa el municipi des de les passades eleccions de maig. I per això ha fet servir, irònicament, els dies que aquests mateixos partits estaren al front del consistori abans de la moció de censura promoguda per El Pi, AIPC-SyS i el propi PP local.

“Donada la importància que sembla donar l’equip de govern als primers 144 dies, des del Partit Popular no podem deixar de fer-ne una valoració que, en absolut és positiva. En només 144 dies el nou equip de govern ja ha apujat taxes que suposaran al ciutadà mitjà haver de desemborsar 70 euros més que ara fa un any”, han explicat els quatre regidors electes populars.

“Els autònoms i comerciants, per contra, hauran de pagar una mitja de 300 euros més. I tot per un augment en les taxes de recollida de fems i d’aigua aprovades pel nou equip de govern, sense oferir cap millora a canvi”. També veuen en recel “l’augment del cànon de l’aigua, el de la recollida dels fems i unes rebaixes de l’IBI inaplicables”.

On sí que treuen excel·lent és en fer polítiques de xous

El PP manacorí sosté que “aquests quasi cinc mesos de govern han estat suficients per veure quin serà el full de ruta del pacte: bregues, crits, estirades i disputes internes que han fet que uns i altres hagin d’assumir rols i polítiques que no els són còmodes, i aquest fet es nota en el dia a dia”. Per la líder popular, Maria Antònia Sansó, l’exemple d’aquestes discrepàncies és l’aprovació del Pla General urbanístic “o haver de fer bona cara davant les ocurrències supramunicipals dels socis, com ara l’ensenyança de religió islàmica”. “A més, també han de justificar, perquè són del mateix color polític, la manca d’implicació tant de Govern com del Consell de Mallorca, amb els ciutadans i ciutadanes de Manacor”, reiteren.

Contràriament pensen que “allà on si treu un “excel.lent” l’equip de govern municipal és en fer polítiques de xous, sortides de to, faltes de consideració, de respecte i d’educació, i una evident de falta d’empatia i humilitat”.

Així mateix pel Partit Popular de Manacor hi ha hagut en aquests darrers mesos, “una manca de suport al comerç local, no essent capaços de mantenir la tradicional fira de sant Jaume. Contràriament, van augmentar el número, i també la despesa, destinats a assessors i càrrecs de confiança, en comparació amb la passada legislatura. Tota una declaració d’intencions que, avui dia no dóna fruits satisfactoris”.

Els popular veuen també una manca de reclamació de l’equipo de govern cap a administracions sopramunicipals com el Govern o Consell, per exemple “per a desencallar determinades qüestions com ara percebre l’ajuda nominativa a la Fira de Teatre o reclamar una major partida provinent de l’Impost de Turisme Sostenible”. “Pel que fa a la platja de s’Illot, el govern municipal segueix mans plegades i a l’espera de no se sap què. Al risc de disminuir les reserves per a la pròxima temporada, per mor del mal estat del fons marí de la platja, s’hi ha d’unir ara la fallida de Thomas Cook”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad